Friterte plantains med ost  
Plantanos Fritos con Queso

Friterte plantains med ost Plantanos Fritos con Queso

oppskrift på friterte plantains med ost, en smakfull og enkel rett fra latin-amerikansk kjøkken. perfekt som forrett eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 spiseskjeer crema fresca eller rømme, blandet med litt vann
  • 2. 2. 1 teskje malt spisskummen
  • 3. 3. Salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 4. 4 kopper vann
  • 5. 5. 900 gram gule, søte plantains, skrellet og kuttet i 7,5 cm store biter
  • 6. 6. 225 gram queso blanco
  • 7. 7. 1 1/2 kopper maisolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland en liten bolle, bland crema fresca og spisskummen. Krydre med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er klart til servering.
  2. 22. Kok opp vannet og tilsett litt salt. Ha i plantainbitene, og kok til skivene er myke, omtrent 15 minutter. Sil av plantainene, la dem avkjøle, og kjør dem gjennom en presse. Form de moste plantainene til små porsjoner på størrelse med golfballer. Sett plantanene i kjøleskapet til de er helt avkjølte og har fått hvile, ca. 15 til 20 minutter.
  3. 33. Dekk en tortillapresse med plastfolie, og trykk ut hver deigbit. Sett til side til all deigen er brukt opp.
  4. 44. Plasser en liten vinge av queso blanco i midten av hver plantaincirkel. Brett deigen rundt osten som en konvolutt. Rull pakken, og forsegl kantene, slik at osten er helt innelukket.
  5. 55. Varm opp nok olje i en dyp kjele til å fritere plantainpakkene. Når oljen når 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit), fritér plantainene til de er gyldne over hele, ca. 2 minutter. La plantainene renne av på kjøkkenpapir.
  6. 66. Server med en skje av spisskummen-crema fresca-sausen.