POPsta Pasta Bar med tre sauser

POPsta Pasta Bar med tre sauser

oppskrift på popsta pasta bar med tre deilige sauser. perfekt for en smakfull middag eller buffé. enkelt å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund penne rigate pasta
  • 2. 2 kopper italiensk flatbladpersille
  • 3. 1 (85 gram) glass eller 1/4 kopp pignoli-nøtter
  • 4. 1 hvitløksfedd, knust og skilt fra skallet
  • 5. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 6. 1 teskje grovkvernet svart pepper
  • 7. 1 kopp revet Parmigiano-Reggiano
  • 8. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, to sirkler rundt pannen
  • 9. 2 hvitløksfedd, hakket
  • 10. 1 middels stor løk, hakket
  • 11. 1 (794 gram) boks knuste tomater
  • 12. 1 (397 gram) boks hakkede tomater, drenert
  • 13. Salt og pepper
  • 14. 20 ferske basilikumblader, revet eller hakket
  • 15. 2 spiseskjeer smør
  • 16. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 17. 1/2 kopp hvitvin
  • 18. 1 kopp kyllingkraft
  • 19. 1/2 kopp fløte
  • 20. 2 spiseskjeer hakkede salvieblader
  • 21. 3/4 pund gorgonzolost, skåret i biter
  • 22. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett en stor kjele med vann på koking for penne. Salt kokevannet og kok penne til al dente.
  2. 22. I en food processor, kombiner persille, pignoli og hvitløk. Kjør maskinen og hell i ca. 1/4 kopp extra virgin olivenolje (evoo). Fjern persillepastaen til en stor serveringsskål. Rør inn pepper og revet ost. Tilsett resten av evooen, og rør for å blande.
  3. 33. Varm opp en middels stor kjele på komfyren over middels lav til middels varme. Tilsett extra-virgin olivenolje, to sirkler i pannen, hvitløk og løk for tomat- og basilikumsausen. La løken koke med hvitløk sakte i 15 minutter, vær forsiktig med å ikke la den bli brun – følg med på varmen og rør løken ofte. Etter 15 minutter, rør inn tomatene og øk varmen for å varme opp tomatene. Krydre med salt og pepper. Rør inn basilikum og la det visne inn i sausen. Fjern sausen fra varmen. Når den er klar til servering, plasseres sausen i bunnen av en stor serveringsskål for å vende inn den varme pastaen.
  4. 44. I en annen middels stor kjele, smelt smør over middels varme. Tilsett mel og kok i 1 minutt. Visp inn vinen, og la det koke i 15 til 20 sekunder. Visp inn kraften, deretter fløten. Tilsett salvie, og deretter ostebitene. Rør til osten smelter inn i sausen. La det småkoke på lav varme til det skal serveres. Krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 55. Plasser 1/3 av den avdryppede pastaen i en bolle med pesto, 1/3 med tomat- og basilikumsausen, og 1/3 i en annen serveringsskål. Bland pastaen med pesto, og vend deretter inn og dekk pastaen i den røde sausen i den andre bollen. Hell til slutt gorgonzolasausen over pastaen