
Mørk sjokoladekake
Lær hvordan du lager en saftig og rik mørk sjokoladekake. Perfekt for enhver anledning. Enkle steg og tips for en perfekt kake.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: tre 23 cm kakeformer; et sukkertemperaturtermometer.
- 22. Til kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Smør de tre kakeformene og dryss med kakao, rist av overflødig.
- 33. Bland sjokoladen inn i den varme kaffen i en middels stor bolle og rør til den smelter. Sett til side for å avkjøle helt.
- 44. I en annen bolle, sikt sammen mel, kakaopulver, natron og bakepulver. Sett til side.
- 55. Kombiner sukker, olje, salt og vanilje i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker. Bland på middels hastighet i 3 til 5 minutter. (Denne røren er flytende og kan danne klumper; bland forsiktig med flatpiskeren, eller bruk visp-tilbehøret på lav hastighet for å unngå klumper.) Med maskinen på lav hastighet, tilsett eggene ett om gangen, og bland godt etter hver tilsetning. Skrap ned i bollen og fortsett å blande på medium-lav hastighet til alt er godt blandet, i 2 til 3 minutter. (Ikke vær redd for å overblande på dette stadiet; det er viktig at røren er godt blandet.)
- 66. Rør inn kulturmelken i sjokolade- og kaffeblandingen. I vekselsvis omganger, tilsett mel- og kulturmelkblandingen i røren. Bland til akkurat kombinert, vær forsiktig så du ikke overblander. Røren skal være tykk, men flytende. Rør eller bland for hånd for å fjerne eventuelle klumper; sil om nødvendig.
- 77. Fordel røren i de forberedte kakeformene. Stek til en kakepinne kommer ut ren eller med bare noen få smuler, i 20 til 30 minutter. La avkjøle helt.
- 88. Til karamellen: Dekk en bakeplate med bakepapir.
- 99. Kombiner smør, sukker og salt i en tykkbunnet kjele utstyrt med sukkertemperaturtermometer. Varm over middels høy varme til