Mørk sjokoladekake

Mørk sjokoladekake

Lær hvordan du lager en saftig og rik mørk sjokoladekake. Perfekt for enhver anledning. Enkle steg og tips for en perfekt kake.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Usaltet smør til smøring
  • 2. 125 gram (ca. 1 kopp) av førsteklasses usøtet kakaopulver, pluss litt til å støve med
  • 3. 90 gram mørk sjokolade, hakket
  • 4. 360 milliliter (ca. 1 1/2 kopp) varm kaffe
  • 5. 310 gram (ca. 2 1/2 kopper) hvetemel
  • 6. 10 gram (2 teskjeer) natron
  • 7. 5 gram (1 teskje) bakepulver
  • 8. 600 gram (ca. 3 kopper) sukker
  • 9. 180 milliliter (ca. 3/4 kopp) vegetabilsk olje
  • 10. 6 gram (1 teskje) kosher salt
  • 11. 5 milliliter (1 teskje) vaniljeekstrakt
  • 12. 3 store egg
  • 13. 360 milliliter (ca. 1 1/2 kopp) kulturmelk
  • 14. 2 kopper (4 staver) usaltet smør
  • 15. 2 kopper sukker
  • 16. 1 teskje kosher salt
  • 17. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 18. Italiensk marengs-smørkrem:
  • 19. 369 gram (ca. 1 3/4 kopp) sukker
  • 20. 125 gram (ca. 1/2 kopp) vann
  • 21. 20 gram (ca. 1 spiseskje) lys mais sirup
  • 22. En klype kosher salt
  • 23. 170 gram eggehviter
  • 24. En klype krem av tartar
  • 25. 452–565 gram (4–5 staver) usaltet smør, i terninger, romtemperert
  • 26. 2 spiseskjeer vaniljebønnepasta
  • 27. Sjokoladefeuilletine-knekk:
  • 28. 113 gram (ca. 4 unse) førsteklasses mørk sjokolade
  • 29. 113 gram (ca. 4 unse) førsteklasses melkesjokolade
  • 30. 2–4 unse feuilletine-flak

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: tre 23 cm kakeformer; et sukkertemperaturtermometer.
  2. 22. Til kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Smør de tre kakeformene og dryss med kakao, rist av overflødig.
  3. 33. Bland sjokoladen inn i den varme kaffen i en middels stor bolle og rør til den smelter. Sett til side for å avkjøle helt.
  4. 44. I en annen bolle, sikt sammen mel, kakaopulver, natron og bakepulver. Sett til side.
  5. 55. Kombiner sukker, olje, salt og vanilje i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker. Bland på middels hastighet i 3 til 5 minutter. (Denne røren er flytende og kan danne klumper; bland forsiktig med flatpiskeren, eller bruk visp-tilbehøret på lav hastighet for å unngå klumper.) Med maskinen på lav hastighet, tilsett eggene ett om gangen, og bland godt etter hver tilsetning. Skrap ned i bollen og fortsett å blande på medium-lav hastighet til alt er godt blandet, i 2 til 3 minutter. (Ikke vær redd for å overblande på dette stadiet; det er viktig at røren er godt blandet.)
  6. 66. Rør inn kulturmelken i sjokolade- og kaffeblandingen. I vekselsvis omganger, tilsett mel- og kulturmelkblandingen i røren. Bland til akkurat kombinert, vær forsiktig så du ikke overblander. Røren skal være tykk, men flytende. Rør eller bland for hånd for å fjerne eventuelle klumper; sil om nødvendig.
  7. 77. Fordel røren i de forberedte kakeformene. Stek til en kakepinne kommer ut ren eller med bare noen få smuler, i 20 til 30 minutter. La avkjøle helt.
  8. 88. Til karamellen: Dekk en bakeplate med bakepapir.
  9. 99. Kombiner smør, sukker og salt i en tykkbunnet kjele utstyrt med sukkertemperaturtermometer. Varm over middels høy varme til