Hvit sjokolade kokosdrøm

Hvit sjokolade kokosdrøm

oppskrift på en deilig og kremet white chocolate coconut dream, perfekt som dessert eller søt avslutning på måltidet. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 kopp smørsmør med smak, avkjølt
  • 2. 2 kopper hvetemel
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 1/2 kopp iskaldt vann, pluss 1 spiseskje
  • 5. 1 1/2 kopper granulert sukker
  • 6. 6 spiseskjeer maisstivelse
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 4 eggeplommer
  • 9. 3 kopper melk
  • 10. 1/2 vaniljestang
  • 11. 2 spiseskjeer smør
  • 12. 3 unser hvit sjokolade (chips eller hakket)
  • 13. 1 1/2 kopper søtet kokosnøtt (anbefalt: Angel Flake)
  • 14. 1/4 kopp tørket kokosnøtt, ristet
  • 15. 1 pint kremfløte, pluss 3/4 kopp
  • 16. 1 kopp hvit sjokolade (chips eller hakket)

Fremgangsmåte

  1. 11. Skorpeforberedelse:
  2. 22. Forvarm ovnen til 450 grader F.
  3. 33. Bland fettstoff, mel og salt. Kutt fettstoff inn i de tørre ingrediensene til det dannes små kuler på størrelse med erter. Tilsett kaldt vann og bland med gaffel til blandingen holder sammen. Dekk til og sett i kjøleskapet. Kjevle ut deigen og legg den i en 23 cm paiform. Legg bakepapir over skorpen og fyll med paibønner. Sett i ovnen og stek i 15 minutter. Fjern papir og bønner, og fortsett å steke til skorpen er gyllenbrun. Ta ut paien av ovnen og legg papir og bønner tilbake i skorpen for å forhindre at den krymper mens den avkjøles.
  4. 44. Fyllforberedelse:
  5. 55. Bland sukker, maisenna og salt i en bolle. Sett til side. I en kjele, plasser eggeplommer, melk og vaniljebønne (skåret på langs), og bland godt. Varm opp på middels varme, rør av og til. Fjern vaniljebønnen og skrap ut frøene, og legg frøene og bæren tilbake i blandingen. Når blandingen er varm (ikke kokende), sikt i de tørre ingrediensene. Fortsett å koke, rør konstant til blandingen tykner og bobler. Senk varmen litt og kok og rør i ytterligere 3 minutter. Ta av varmen og fjern vaniljebønnebærene. Tilsett smør og sjokolade. Rør til det er smeltet. Tilsett 1 ½ kopp kokosnøtt. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet.
  6. 66. Hvit sjokolademousse-forberedelse:
  7. 77. Hell ¾ kopp piskefløte i en kjele. Varm til dampende (omtrent 165 grader F). Hell over hvit sjokolade. Visp til all sjokoladen er smeltet. Avkjøl til omtrent 130 grader F. Hell piskefløteblandingen i en miksebolle. Pisk på middels-høy hastighet til kremen begynner