
Torta Kataifi
Lær hvordan du lager den populære greske desserten torta kataifi med denne enkle oppskriften. Perfekt som avslutning på middagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en 27 cm (10 1/2 tommer) springform.
- 22. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 33. Legg bunnen av springformen med et lag av kataifi. Stek til den er gyldenbrun, ca. 10 minutter. Deretter avkjøl helt.
- 44. Reduser ovnstemperaturen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
- 55. Ha pistacia, kanel og nellik i en food processor og kjør til nøttene er grovhakkede og jevnt fordelt i størrelse. Ikke overprosesser. Sett til side halvparten av nøttene til senere bruk.
- 66. Strø den første halvparten av nøttene over den stekte paien; fordel mesteparten av nøttene mot kantene av formen og fade inn mot en lett dekning i midten av formen. Dette vil skape en fin skorpe på baksiden av hver bit når desserten skjæres og serveres.
- 77. I en stor bolle, bland ricotta, krem, sukker og vanilje med en stor skje. I en kjøkkenmaskin utstyrt med visp eller for hånd med en visp, pisk eggehvitene til stive topper. Vend eggehvitene forsiktig inn i ricottablandingen med en slikkepott eller rubber scraper. Hell blandingen i formen over nøttene. Strø resten av nøttene over ricottablandingen, likt første gang, med mesteparten av nøttene på ytterkanten og fade inn mot en lett dekning i midten. Legg et lag med kataifi over kaken, og dekk hele overflaten.
- 88. Stek til den er gyldenbrun og kaken er satt, ca. 1 time og 30 minutter.
- 99. Avkjøl kaken helt.
- 1010. Hell den varme sitrussirupen over den avkjølte kaken, skjær opp og server.
- 1111. Ha sukker, sitronsaft, sitronskall og appelsinskall i en middels stor kjele og varm opp over middels høy varme. Kok opp, senk deretter varmen til middels lav og la det småkoke til bland