Daddel- og nøttebrød

Daddel- og nøttebrød

lær hvordan du lager det perfekte date nut bread med denne enkle oppskriften. et næringsrikt og velsmakende brød, ideelt til frokost eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp utsteinte, hakkede dadler
  • 2. 1 kopp grovhakkede valnøtter
  • 3. 1 1/2 teskje natron
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 3 spiseskjeer vegetabilsk fett
  • 6. 3/4 kopp kokende vann
  • 7. 2 egg
  • 8. 3/4 kopp sukker
  • 9. 1/2 kopp sammalt hvete
  • 10. 1 kopp hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. 22. Smør en avlang form på 21 x 11 cm.
  3. 33. Legg dadlene, valnøttene, natron, salt og smør i en bolle. Hell det kokende vannet over og rør om. La blandingen stå i 15 minutter.
  4. 44. Pisk eggene og sukkeret sammen i en bolle med en gaffel. Tilsett melet og rør; røren vil være for tykk til å blande godt. Tilsett dadelblandingen og rør kraftig til røren er godt blandet. Fordel røren i brødformen og stek i 40 til 50 minutter. Sjekk ofte; brødet er ferdig når noen fuktige smuler henger igjen på et strå som settes inn i midten av brødet. Brødet vil fortsette å steke etter at det er tatt ut av ovnen. Ikke oversteke, ellers blir det tørt.
  5. 55. Når brødet er ferdig, før en kniv rundt kantene av formen og snu brødet ut på en rist for å avkjøle helt. Dette brødet fryser godt.