
Daddel- og nøttebrød
lær hvordan du lager det perfekte date nut bread med denne enkle oppskriften. et næringsrikt og velsmakende brød, ideelt til frokost eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C.
- 22. Smør en avlang form på 21 x 11 cm.
- 33. Legg dadlene, valnøttene, natron, salt og smør i en bolle. Hell det kokende vannet over og rør om. La blandingen stå i 15 minutter.
- 44. Pisk eggene og sukkeret sammen i en bolle med en gaffel. Tilsett melet og rør; røren vil være for tykk til å blande godt. Tilsett dadelblandingen og rør kraftig til røren er godt blandet. Fordel røren i brødformen og stek i 40 til 50 minutter. Sjekk ofte; brødet er ferdig når noen fuktige smuler henger igjen på et strå som settes inn i midten av brødet. Brødet vil fortsette å steke etter at det er tatt ut av ovnen. Ikke oversteke, ellers blir det tørt.
- 55. Når brødet er ferdig, før en kniv rundt kantene av formen og snu brødet ut på en rist for å avkjøle helt. Dette brødet fryser godt.