Sopp, Taleggio, dobbeltbakte poteter

Sopp, Taleggio, dobbeltbakte poteter

oppskrift på mushroomtaleggio twicebaked potatoes - en deilig og enkel rett med sopp og ost, perfekt som forrett eller side dish.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 mellomstore russetpoteter (10 til 12 unser hver)
  • 2. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 3. 6 unser cremini-sopp, hakket
  • 4. 6 unser shiitake-sopp, stilkene fjernet og hakket
  • 5. Kosher-salt
  • 6. 1 liten løk, finhakket
  • 7. 2 teskjeer hakket fersk salvie
  • 8. 1/2 kopp lavsaltet kyllingkraft
  • 9. 4 spiseskjeer usaltet smør, i terninger
  • 10. 4 unser taleggio-ost, skorpen fjernet og skåret i små biter
  • 11. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 12. 1/2 kopp mascarpone-ost
  • 13. Nykvernet pepper
  • 14. 1/4 kopp revet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser rakkene i midten og øvre tredjedel av ovnen; forvarm til 400 grader F. Skrell potetene og tørk dem godt. Stek direkte på midterste ovnrack til de er lett gjennomstikkbare med en kniv, ca. 45 til 50 minutter. Ta ut av ovnen; la dem avkjøle i 5 minutter.
  2. 22. I mellomtiden, varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp; kok, rør av og til, til de er godt brunet, ca. 5 minutter. Krydre med 1/4 teskje salt. Skru ned varmen til middels; tilsett løk og kok, rør av og til, til løken er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett salvie og kyllingkraft. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 3 minutter. Øk varmen til middels høy og kok til det meste av væsken har fordampet, ca. 2 minutter; sett til side.
  3. 33. En og en, hold hver potet med et kjøkkenhåndkle og del den i to på langs. Skrap ut innmaten i en stor bolle, og la en 1/4 tomme tykk skall bli igjen. Mos innmaten med smør, taleggio og persille til det er akkurat blandet. Rør inn mascarpone, deretter soppblandingen. Pensle potetskallene med den resterende spiseskjeen olivenolje og krydre innsiden med salt og pepper. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  4. 44. Fordel fyllet i potetskallene og dryss over parmesan. Sett tilbake i ovnen på øverste rille; stek til fyllet begynner å bli brunt og skallet er sprøtt, ca. 18 til 20 minutter. Krydre med salt.
  5. 55. Fotografert av Ryan Liebe