Kokos- og pekannøtteskortbrød med karamellfyll

Kokos- og pekannøtteskortbrød med karamellfyll

oppskrift på kokos-pecan shortbread med rik karamellfyll. perfekt som søt småkake til kaffen eller som gave. enkelt å lage og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp søtet kokos, ristet og finhakket
  • 2. 1/2 kopp pekannøtter, ristet og svært finhakket
  • 3. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 4. 1 kopp sukker
  • 5. 2 kopper hvetemel til utbaking
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 2/3 kopp sukker
  • 8. 3 spiseskjeer vann
  • 9. 1/4 kopp kremfløte
  • 10. 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp ovnen til 175 grader Celsius. Legg kokos på et bakepapirkledd stekebrett og rist det i 5 til 7 minutter, eller til det er gyldentbrunt, og rør om halvveis i stekingen. Legg pekannøtter på et annet bakepapirkledd stekebrett og rist i 5 til 7 minutter, eller til de er aromatiske og gyldne, og snu dem halvveis i stekingen.
  2. 22. I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med en flatpisker, pisk smør og sukker på middels hastighet til det er lyst og luftig. Tilsett mel og salt, og bland til det er godt kombinert. Rør inn ristet kokos og pekannøtter. Form deigen til en disk, pakk den inn i plastfolie og la den kjøle seg ned til fast, 30 til 45 minutter.
  3. 33. På en ren, melet overflate, kjevle ut deigen til en tykkelse på 0,6 cm. Bruk en utstikker på 5,7 cm med bølget kant til å stikke ut 68 sirkler. Legg dem på bakepapirkledde stekebrett, med 2,5 cm mellomrom, og la dem hvile i kjøleskapet i 5 til 10 minutter.
  4. 44. Bruk en utstikker på 2 cm (eller improviser og bruk den større enden av en kakedekoreringstipp) for å stikke ut midten av halvparten av kokiene. Stek til de er gyldne, og snu dem halvveis i stekingen, ca. 12 minutter. Avkjøl helt på en avkjølingsrist. Oppbevar i lufttette beholdere.
  5. 55. For karamellfyllet: I en liten, tykkbunnet kjele over middels høy varme, rør sammen sukker og vann. Kok opp og la det koke i 5 minutter, eller til det har fått en mørk ravfarge. Bruk en pensel dyppet i vann for å vaske sidene av kjelen for å forhindre krystallisering. Ta kjelen av varmen, og visp inn gradvis fløte og smør. La det