
Rigo Jansci ungarsk sjokoladekake
oppskrift på rigo jansci ungarsk sjokoladekake. lær hvordan du lager denne deilige og smakfulle kaken med enkle ingredienser og tydelige instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 8 unser semisøt sjokolade
- 2. 6 egg
- 3. 3/4 kopp sukker
- 4. 1 spiseskje espressopulver, løst opp i 1 spiseskje vann
- 5. 1/2 kopp Dutch-prosessert bakekakao
- 6. 1/4 kopp usøtet kakao
- 7. 1/2 kopp melis
- 8. 2 kopper kremfløte
- 9. Bringebær- og aprikospuré
- 10. 4 unser bittersøt sjokolade, grovhakket
- 11. 1/2 kopp kremfløte
- 12. 2 spiseskjeer pailettes de feuilletine (valgfritt)
- 13. 1 spiseskje kakaonibs (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader. Kle en langpanne på 27 x 40 cm med bakepapir og spray med non-stick vegetabilsk spray. I en tørr bolle, smelt sjokoladen over nesten kokende vann. Visp egg og sukker til de holder en båndform i 2 sekunder. Visp inn kaffeblandingen. Sikt, og vend deretter inn kakaopulveret. Vend inn den smeltede sjokoladen. Fordel røren i den forberedte pannen og stek i 9 minutter til den er fast. La avkjøle.
- 22. I mellomtiden lager du fyllet. Sikt kakaopulver og melis inn i kremen og pisk til konsistensen av barberskum. Del kaken i to lag. Smør lett et lag med aprikossyltetøy på den ene delen. Fordel den piskede kremen over. Smør lett den andre delen med bringebærsyltetøy og legg den oppå kremen. Sett i kjøleskapet.
- 33. Lag ganachen: Ha sjokoladen i en liten bolle. Varm opp fløten til den nesten koker over middels varme. Hell den varme fløten over sjokoladen. Begynn i midten og rør forsiktig med en visp for å smelte og blande. Fortsett å røre til glatt. Rør inn feuilletine og nibs. Hell over kaken. La kaken stå i kjøleskapet i 30 minutter, til sjokoladen har stivnet.