
Kaffe-makroner
Lær hvordan du lager perfekte coffee macaroons med denne enkle oppskriften. En søt og aromatisk dessert som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. I en foodprocessor, utstyrt med en metallblad, bland mandler og brunt sukker. Kjør til det er helt finmalt. Bruk en elektrisk mikser, utstyrt med visp, og pisk eggehvitene og kremortartaren på lav hastighet til det blir skummende. Tilsett 1 1/2 kopp melis. Øk hastigheten til medium-høy og fortsett å piske til det dannes veldig stive topper, og eggehvitene akkurat begynner å gli og få striper rundt sidene av bollen. Ta bollen ut av mikseren og vend inn mandel- og sukkermiksen. Når det er nesten helt innarbeidet, tilsett de 2 teskjeene med kaffe og fortsett å vende forsiktig til det er godt blandet. Røren skal være glatt og blank, og den skal kunne smøres ut lett uten å være rennende. Hvis den er matt og fast, vend den litt til for å slippe ut litt luft og oppnå riktig konsistens. Men ikke vend den for mye, ellers vil røren spre seg for mye og toppene på kokene vil sprekke når de stekes. Fyll en stor sprøytepose med en 3/4 tommers rund sprøyte. Legg to halvsheets med bakepapir på stekebrett. Sprøyt små topper i staver på 1 tomme med 1 tommes mellomrom. Hvis du ikke har to ovner, stek bare ett brett av gangen. Stek i 1 minutt. Plasser et tomt bakebrett under det første brettet, og fortsett å steke, med en tresleiv som holder ovnsdøren på gløtt, til toppene er lett brune og tørre å ta på, mens innsiden fortsatt er myk og bunnen er blek, omtrent 8 til 10 minutter. Løft bakebrettet med kokene av og sett det i vasken. Hell kaldt vann, ca. 1/2 kopp, mellom papiret og bakebrettet (drei bakebrettet slik at vannet renner over hele overflaten og drenerer godt ut i vasken) for å dampe kokene av