
Bestemors jordbær- og rabarbrapai
oppskrift på en deilig jordbær- og rabarbrapai som er perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forberedelse av paibunn:
- 2Bruk to paibunner, og bland melet, sukkeret, fettstoffet, smøret og saltet. Visp egget, eddiken og vannet i et målebeger på 2 kopper, og hell det over de tørre ingrediensene. Rør inn væsken uten å overarbeide deigen. Strø litt ekstra mel over deigen og la den hvile i kjøleskapet hvis mulig. Del deigen i to like deler. Kjevle ut én del til en bunntype. Legg den i en paiform. Sett formen i kjøleskapet for å avkjøle.
- 32. Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
- 43. Fyllforberedelse:
- 5Bland rabarbra, jordbær, sukker, tapioca, mel, revet skall og saft av sitron, en klype kanel og vanilje i en stor bolle. Bland godt og hell over den avkjølte paibunnen. Fordel smør i små klatter over fyllet. Pensle kantene på paibunnen med eggehvite. Kjevle ut den andre deigen og legg den over fyllet. Klem kantene sammen for å forsegle. Pensle med eggehvite og pynt med store sukkerkorn. Dekk kantene med folie og stek ved 220°C (425°F) i 15 minutter. Senk temperaturen til 190°C (375°F) og stek i ytterligere 45–50 minutter, eller til fyllet begynner å boble. Ved høyere høyde kan det være nødvendig å øke temperaturen til 230°C (450°F) og 200°C (400°F) henholdsvis. Du kan også bruke en paibird for ekstra dekorasjon. La paien avkjøle før servering.