Bestemors jordbær- og rabarbrapai

Bestemors jordbær- og rabarbrapai

oppskrift på en deilig jordbær- og rabarbrapai som er perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel, pluss ekstra mel etter behov, opp til 1/4 kopp
  • 2. 1/2 kopp kake-mel (anbefalt: Soft As Silk)
  • 3. 3 teskjeer siktet melis
  • 4. 1/2 kopp smørsmørfett (anbefalt: Crisco)
  • 5. 1/4 kopp saltet smør
  • 6. En klype salt
  • 7. 1 egg
  • 8. 2 teskjeer eddik
  • 9. 1/4 kopp iskaldt vann
  • 10. 2 1/2 kopper hakket rød rabarbra, fersk
  • 11. 2 1/2 kopper rensede, vasket og oppskårne jordbær (i større biter)
  • 12. 1 1/2 kopper sukker (1 1/4 kopper for høytliggende områder)
  • 13. 2 spiseskjeer minutt-tapioka
  • 14. 1 spiseskje hvetemel
  • 15. 1/2 teskje sitronzest
  • 16. 1/2 teskje sitronjuice
  • 17. 1/2 teskje malt kanel
  • 18. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 19. 3 spiseskjeer smør, i små terninger
  • 20. 1 eggehvite, pisket med 1 teskje vann
  • 21. Store sukkerkorn

Fremgangsmåte

  1. 11. Forberedelse av paibunn:
  2. 2Bruk to paibunner, og bland melet, sukkeret, fettstoffet, smøret og saltet. Visp egget, eddiken og vannet i et målebeger på 2 kopper, og hell det over de tørre ingrediensene. Rør inn væsken uten å overarbeide deigen. Strø litt ekstra mel over deigen og la den hvile i kjøleskapet hvis mulig. Del deigen i to like deler. Kjevle ut én del til en bunntype. Legg den i en paiform. Sett formen i kjøleskapet for å avkjøle.
  3. 32. Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
  4. 43. Fyllforberedelse:
  5. 5Bland rabarbra, jordbær, sukker, tapioca, mel, revet skall og saft av sitron, en klype kanel og vanilje i en stor bolle. Bland godt og hell over den avkjølte paibunnen. Fordel smør i små klatter over fyllet. Pensle kantene på paibunnen med eggehvite. Kjevle ut den andre deigen og legg den over fyllet. Klem kantene sammen for å forsegle. Pensle med eggehvite og pynt med store sukkerkorn. Dekk kantene med folie og stek ved 220°C (425°F) i 15 minutter. Senk temperaturen til 190°C (375°F) og stek i ytterligere 45–50 minutter, eller til fyllet begynner å boble. Ved høyere høyde kan det være nødvendig å øke temperaturen til 230°C (450°F) og 200°C (400°F) henholdsvis. Du kan også bruke en paibird for ekstra dekorasjon. La paien avkjøle før servering.