Maple- og pekannøttkjeks

Maple- og pekannøttkjeks

Lær hvordan du lager deilige maple and pecan shortbreads med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller dessert, med rike smaker av lønnesirup og pekannøtter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 20
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp / 60 ml pakket lyst brunt sukker
  • 2. 1 stang / 125 ml usaltet smør, myknet (1/2 kopp)
  • 3. 1 teskje / 5 ml ren vaniljeekstrakt
  • 4. 1 1/4 kopper / 310 ml hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 5. En klype fin salt
  • 6. 1 1/2 kopper / 355 ml rent lønnesirup
  • 7. Isvann, til avkjøling
  • 8. 1 kopp / 250 ml pekannøtter, ristet og hakket
  • 9. Flaket havsalt, som Maldon, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  2. 22. For shortbreaden: Legg et 8-tommers kvadratisk bakepapir i en bakeform, og sørg for å la det være flere centimeter overheng på hver side slik at du kan løfte ut shortbreaden. (Alternativt kan du bruke en rektangulær terteform med løs bunn.)
  3. 3Pisk sammen sukker og smør med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 1–2 minutter.
  4. 4Bland inn vaniljen, deretter melet og saltet. Deigen vil være smuldrete, som små kuler på størrelse med erter.
  5. 5Dryss mel på fingrene, fordel smulene jevnt i deigen, og trykk den ut i formen og opp langs kantene, slik at du får en jevn deig.
  6. 6Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  7. 7Stek til shortbreaden er en fin gyllenbrun farge, ca. 20–25 minutter.
  8. 8Avkjøl bunnen helt i formen, som er plassert på en avkjølingsrist.
  9. 93. For maple-smør: Kok opp lønnesirupen i en liten, høytbeina kjele over middels-høy varme, uten å røre.
  10. 10Kok opp, og senk varmen til middels hvis det begynner å skumme opp til toppen av kjelen, og la det koke til en sukkertemperatur på 113–116 grader C (235–240 grader F), mykballstadiet, ca. 15 minutter.
  11. 11Plasser kjelen i en bolle med isvann. La det avkjøles uten å røre, til termometeret viser ca. 50 grader C (120 grader F), ca. 20–30 minutter.
  12. 12Ta kjelen ut av vannet.
  13. 13Pisk innholdet med en håndholdt elektrisk mikser på middels-høy hastighet til det er kremaktig, lyst i fargen (som peanøttsmør) og har tyknet, ca. 5 minutter.
  14. 14Fortsett å røre lønnesirupen med en tresleiv til den har blitt litt lysere, mistet noe av glansen