
Maple- og pekannøttkjeks
Lær hvordan du lager deilige maple and pecan shortbreads med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller dessert, med rike smaker av lønnesirup og pekannøtter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 20
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 22. For shortbreaden: Legg et 8-tommers kvadratisk bakepapir i en bakeform, og sørg for å la det være flere centimeter overheng på hver side slik at du kan løfte ut shortbreaden. (Alternativt kan du bruke en rektangulær terteform med løs bunn.)
- 3Pisk sammen sukker og smør med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 1–2 minutter.
- 4Bland inn vaniljen, deretter melet og saltet. Deigen vil være smuldrete, som små kuler på størrelse med erter.
- 5Dryss mel på fingrene, fordel smulene jevnt i deigen, og trykk den ut i formen og opp langs kantene, slik at du får en jevn deig.
- 6Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
- 7Stek til shortbreaden er en fin gyllenbrun farge, ca. 20–25 minutter.
- 8Avkjøl bunnen helt i formen, som er plassert på en avkjølingsrist.
- 93. For maple-smør: Kok opp lønnesirupen i en liten, høytbeina kjele over middels-høy varme, uten å røre.
- 10Kok opp, og senk varmen til middels hvis det begynner å skumme opp til toppen av kjelen, og la det koke til en sukkertemperatur på 113–116 grader C (235–240 grader F), mykballstadiet, ca. 15 minutter.
- 11Plasser kjelen i en bolle med isvann. La det avkjøles uten å røre, til termometeret viser ca. 50 grader C (120 grader F), ca. 20–30 minutter.
- 12Ta kjelen ut av vannet.
- 13Pisk innholdet med en håndholdt elektrisk mikser på middels-høy hastighet til det er kremaktig, lyst i fargen (som peanøttsmør) og har tyknet, ca. 5 minutter.
- 14Fortsett å røre lønnesirupen med en tresleiv til den har blitt litt lysere, mistet noe av glansen