
Japansk sjømatrisotto
Lær hvordan du lager en deilig japanese seafood risotto med friske sjømat og aromatiske krydder. Perfekt for en smakfull og enkel middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 kopper kyllingkraft
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer finhakket ingefær (omtrent en 2,5 cm bit)
- 5 vårløk, skivet, hvite og grønne deler adskilt
- 2 kopper Arborio-ris
- Kosher-salt
- 1/3 kopp sake
- 225 gram små til mellomstore reker, delt på langs (jeg liker å bruke fjellreker eller Laughing Bird-reker hvis tilgjengelig)
- 3/4 kopp frossen shelled edamame, tint
- 2 spiseskjeer hvit miso
- 1/4 kopp mirin
- Skall og saft av 1 sitron
- 225–340 gram jumbo hummerkjøtt, renset for skjell
- Ristet sesamolje, til pynt
- Soyasaus, til pynt
- Ristet, strimlet nori, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp kyllingkraften i en middels stor sauspot og hold den varm.
- 2Smør en rettsides panne med vegetabilsk olje og sett den på middels varme. Tilsett ingefær og hvitløksgrønnsaker, og kok til det er aromatisk, ca. 3–4 minutter.
- 3Tilsett risen, strø over salt, og kok i ett eller to minutter for å riste risen.
- 4Deglaser med saké og kok i omtrent ett minutt for å la alkoholen fordampe.
- 5Tilsett noen øser med varm kraft i risen, akkurat nok til å dekke, og kok under konstant omrøring til risen har absorbert kraften.
- 6Gjenta med flere øser med kraft, 4 til 6 ganger, til all kraft er absorbert og risen er kokt gjennom, men fortsatt har litt tyggemotstand. Hele prosessen bør ta omtrent 20 minutter.
- 7Når risen er kokt, rør inn reker og edamamebønner, og la varmen forsiktig koke risen og dermed koke rekene.
- 8Når rekene har blitt ugjennomsiktige, rør inn misopastaen.
- 9På dette stadiet skal du ikke la risottoen koke; miso smaker bittert hvis det koker.
- 10Smak til med salt og juster etter behov.
- 11Tilsett mirin, sitronskall og -saft, og vårløkgrønnsaker, og vend forsiktig inn krabbekjøttet.
- 12For å servere, legg en generøs porsjon risotto i en serveringsskål, drypp litt sesamolje over, tilsett en skvett soyasaus og topp med litt nori.