Japansk sjømatrisotto

Japansk sjømatrisotto

Lær hvordan du lager en deilig japanese seafood risotto med friske sjømat og aromatiske krydder. Perfekt for en smakfull og enkel middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 kopper kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2 spiseskjeer finhakket ingefær (omtrent en 2,5 cm bit)
  • 5 vårløk, skivet, hvite og grønne deler adskilt
  • 2 kopper Arborio-ris
  • Kosher-salt
  • 1/3 kopp sake
  • 225 gram små til mellomstore reker, delt på langs (jeg liker å bruke fjellreker eller Laughing Bird-reker hvis tilgjengelig)
  • 3/4 kopp frossen shelled edamame, tint
  • 2 spiseskjeer hvit miso
  • 1/4 kopp mirin
  • Skall og saft av 1 sitron
  • 225–340 gram jumbo hummerkjøtt, renset for skjell
  • Ristet sesamolje, til pynt
  • Soyasaus, til pynt
  • Ristet, strimlet nori, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp kyllingkraften i en middels stor sauspot og hold den varm.
  2. 2Smør en rettsides panne med vegetabilsk olje og sett den på middels varme. Tilsett ingefær og hvitløksgrønnsaker, og kok til det er aromatisk, ca. 3–4 minutter.
  3. 3Tilsett risen, strø over salt, og kok i ett eller to minutter for å riste risen.
  4. 4Deglaser med saké og kok i omtrent ett minutt for å la alkoholen fordampe.
  5. 5Tilsett noen øser med varm kraft i risen, akkurat nok til å dekke, og kok under konstant omrøring til risen har absorbert kraften.
  6. 6Gjenta med flere øser med kraft, 4 til 6 ganger, til all kraft er absorbert og risen er kokt gjennom, men fortsatt har litt tyggemotstand. Hele prosessen bør ta omtrent 20 minutter.
  7. 7Når risen er kokt, rør inn reker og edamamebønner, og la varmen forsiktig koke risen og dermed koke rekene.
  8. 8Når rekene har blitt ugjennomsiktige, rør inn misopastaen.
  9. 9På dette stadiet skal du ikke la risottoen koke; miso smaker bittert hvis det koker.
  10. 10Smak til med salt og juster etter behov.
  11. 11Tilsett mirin, sitronskall og -saft, og vårløkgrønnsaker, og vend forsiktig inn krabbekjøttet.
  12. 12For å servere, legg en generøs porsjon risotto i en serveringsskål, drypp litt sesamolje over, tilsett en skvett soyasaus og topp med litt nori.