Bønner og ris

Bønner og ris

Lær å lage en enkel og velsmakende beans and rice rett. Perfekt for en mettende og næringsrik middag, enten du er nybegynner eller erfaren kokk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1/2 teskje spisskummen
  • 1/2 teskje chilipulver
  • 2 plommetomater, hakket
  • 2 kopper kokte eller hermetiske svarte bønner, bløtlagt og skylt
  • 1 kopp vann
  • 3 spiseskjeer hakket persille eller koriander
  • 4 kopper hvit ris
  • Salsa, revet cheddarost, rømme, hakket rød løk eller vårløk til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor stekepanne varmer du opp olje over middels høy varme. Rør inn løk og kok i 2 minutter. Rør inn hvitløk, cayenne, spisskummen, chilipulver og kok i 1 minutt. Rør inn tomater, bønner og vann, og bland godt. La det småkoke i 15–20 minutter, eller til det har tyknet. Rør inn hakket persille eller koriander. Serveres varmt over ris med ulike tilbehør.