Bønner og ris
Lær å lage en enkel og velsmakende beans and rice rett. Perfekt for en mettende og næringsrik middag, enten du er nybegynner eller erfaren kokk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 liten løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1/2 teskje spisskummen
- 1/2 teskje chilipulver
- 2 plommetomater, hakket
- 2 kopper kokte eller hermetiske svarte bønner, bløtlagt og skylt
- 1 kopp vann
- 3 spiseskjeer hakket persille eller koriander
- 4 kopper hvit ris
- Salsa, revet cheddarost, rømme, hakket rød løk eller vårløk til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en stor stekepanne varmer du opp olje over middels høy varme. Rør inn løk og kok i 2 minutter. Rør inn hvitløk, cayenne, spisskummen, chilipulver og kok i 1 minutt. Rør inn tomater, bønner og vann, og bland godt. La det småkoke i 15–20 minutter, eller til det har tyknet. Rør inn hakket persille eller koriander. Serveres varmt over ris med ulike tilbehør.