Port-Basted Roast Turkey med saus av stekepannen

Port-Basted Roast Turkey med saus av stekepannen

Lær hvordan du lager saftig port-basted roast turkey med smakfull pan gravy. Perfekt til høytider og festmåltider. En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 13-14 pund kalkun; hals, innmat og hjerte reservert til sausbasen
  • 2. 9 spiseskjeer smør, romtemperert
  • 3. 1 1/2 kopper (eller mer) hermetisk lavsalt kyllingkraft
  • 4. 1/2 kopp tawny Port
  • 5. 1 kopp vann
  • 6. 1 middels løk, grovhakket
  • 7. 1 stor gulrot, grovhakket
  • 8. 1 middels Granny Smith-eple, skrelt, kjernet og grovhakket
  • 9. Sausbase
  • 10. 3 spiseskjeer hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 165°C. Tørk kalkunen godt med tørkepapir. Plasser kalkunen på risten i en stor stekepanne. Gni kalkunbrystet inn med 2 spiseskjeer smør. Strø over salt og pepper. Brett et stykke osteklede på 60 cm i to omganger, slik at det blir en 30 cm kvadrat. Dypp kledet i vann; klem ut overflødig fuktighet. Legg kledet over kalkunbrystet, og fold det inn under på sidene. Stek i 30 minutter. I mellomtiden, kok opp 1 1/2 kopper kraft, portvin og 4 spiseskjeer smør i en tykk, middels stor kjele, og rør til smøret smelter. Pensle kalkunen med 3/4 kopp portvin- og smørblanding. Stek kalkunen i 1 time og 10 minutter, og pensle to ganger med resten av portvin- og smørblandingen. Tilsett vann, løk, gulrot og eple i stekepannen; rør for å dekke grønnsakene med stekesjyen. Pensle kalkunen med stekesjyen. Stek i 20 minutter. Fjern ostekledet. Stek kalkunen til skinnet er brunt og kjøtttermometeret som er satt inn i den innerste delen av låret viser 82°C, og pensle av og til med stekesjyen, i ca. 50 minutter. Overfør kalkunen til et fat; dekk med aluminiumsfolie. Sett stekepannen over middels høy varme. Kok opp stekesjyen og grønnsakene, og skrap opp eventuelle brune biter i bunnen. Tilsett Gravy Base og kok uten lokk i 5 minutter. Sil blandingen gjennom en sikt over en stor målekopp, og press på fasthetene med bakkanten av en skje. Skje av fettet som ligger øverst på stekesjyen. Tilsett nok ekstra kraft i koppen til å måle opp totalt 3 kopper væske, eller overfør stekesjyen til en kjele