Ginas meksikanske ris

Ginas meksikanske ris

Lær hvordan du lager gina's mexican rice med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til mexicanske retter. Rask, enkel og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stor gul løk, hakket
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • 2 kopper langkornet hvit ris
  • 4 kopper kyllingkraft
  • 1 pakke sazon-krydder med koriander og annatto (anbefalt: Goya)
  • 2 små plommetomater, hakket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer fersk hakket korianderblad

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, og la det surre til det er mykt og gjennomsiktig. Tilsett risen, kyllingkraften og sazon-pakken, og rør til risen er dekket av olje og har fått en lett ristet overflate. Rør inn tomatene og krydre med salt og pepper. Skru ned varmen til lav, og dekk til med lokk. La det koke til risen er mør og alt væsken er absorbert, ca. 15 til 20 minutter. Fjern lokket og rør opp med en gaffel. Vend forsiktig inn koriander, og overfør til en serveringsskål.