
Chile Colorado
Lær hvordan du lager den autentiske chile colorado, en krydret og smakfull meksikansk rett som passer perfekt til middagen. En middels vanskelig oppskrift med enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 9 tørkede chili fra New Mexico – vasket, med stilker og frø fjernet
- 2. 3 kopper vann
- 3. 5 pund benfri storfekjøtt av chuck, trimmet for fett
- 4. 1/2 kopp hvetemel
- 5. 1 ss kosher salt
- 6. 1 ss svart pepper
- 7. 3 ss olivenolje
- 8. 1 stor gul løk, hakket
- 9. 2 kopper storfekraft eller vann
Fremgangsmåte
- 11. Legg chiles og 3 kopper vann i en middels stor kjele, og kok opp. Fjern fra varmen og la det trekke i 30 minutter for å myke opp. Sil av væsken i en bolle, og sett den kokende væsken til side. Ha chiles og noe av væsken i en blender, og kjør til en jevn puré. Tilsett mer væske etter behov for å få en glatt saus. Sil sausen gjennom en finmasket sikt for å fjerne eventuelle frø og de seige skinnene; sett til side.
- 22. Kutt steiken i biter på 2–5 centimeter. Bland mel, salt og pepper i en middels stor bolle. Vend kjøttbitene i det krydrede melet; sett til side.
- 33. Varm opp olivenolje i en stor gryte over middels varme. Surr løk til den er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Legg kjøttbitene i gryten, noen av gangen, for å unngå overfylling, og brun dem jevnt. Ta ut det brune kjøttet, og fortsett å brune resten av kjøttet. Ha det brune kjøttet tilbake i gryten. Rør inn den puréte chilesausen. Tilsett storfekraft til det dekker kjøttbitene, eller etter eget ønske. Kok opp over middels varme. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke i 3 timer, eller til kjøttet er mørt. Juster med mer kraft underveis om nødvendig.