Prime rib

Prime rib

Lær hvordan du lager en perfekt prime rib med denne enkle oppskriften. Ideell for spesielle anledninger og festmåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer tricolore pepperkorn (eller andre pepperkorn)
  • 3 kvister rosmarin
  • 3 kvister timian
  • 1/3 kopp kosher-salt
  • 8 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 stor, benfri ribeye-helstekt på 10 til 14 pund
  • 1/4 kopp olivenolje
  • Yorkshire Pudding, til servering, oppskrift følger
  • 5 store egg
  • 1 kopp fløte og melk (halv og halv)
  • 1 kopp hvetemel
  • Kosher-salt
  • Fettet fra prime riben

Fremgangsmåte

  1. 1Flytt ovnracket til bunnen og forvarm ovnen til 500 grader Fahrenheit, deretter starter du med krydderblandingen: Ta pepperkornene og kast dem i en stor plastpose, og bank dem med en kjevle for å knuse dem. Riv av bladene fra rosmarin- og timianstilken. Kast de knuste pepperkornene i en bolle sammen med salt og urtestilker, og tilsett finhakket hvitløk. Bruk fingrene til å blande alt godt, og sett det til side.
  2. 2Plasser storfekjøttet, med fett-siden opp, på en rist i en stekepanne. Drypp olivenolje over hele overflaten og gni det inn med hendene. Strø pepperkorn-, urt- og saltsblandingen jevnt over kjøttets overflate, og trykk lett med hendene.
  3. 3Stek storfekjøttet i 45 minutter for første fase. Reduser ovnstemperaturen til 300 grader Fahrenheit, og sett inn et kjøtttermometer på tvers inn i steken. Stek ytterligere 1 time og 15 minutter til 1 time og 30 minutter, eller til termometeret viser mellom 120 og 135 grader Fahrenheit i midten for medium rare. (Kjøttet vil fortsette å koke litt etter at du tar det ut av ovnen.)
  4. 4Ta storfekjøttet ut av risten og la det hvile i omtrent 15 minutter for å la saftene fordele seg jevnt i kjøttet. Når du er klar til å servere, skjær det i skiver med ønsket bredde.
  5. 5Lag røren før du tar ut prime rib av ovnen: Bland egg og halv-og-halv i en bolle og visp til det er godt blandet. Sikt mel og 2 teskjeer salt gjennom en sikt, og hell det rett i bollen. Visp til røren er glatt og fin, og sett den i kjøleskapet til prime rib er klar.
  6. 6Når storfekjøttet er tatt ut av pannen, øk ovnstemperaturen til 450 grader Fahrenheit. Bruk en hullsleiv til å fjerne pepperkorn, urter og overflødig salt fra stekesjyen. Hell resten av stekesjyen over i en separat beholder. Den skal være flekkete og fin!
  7. 7Hell en liten mengde (ca. 1/2 teskje) av stekesjyen i hver kopp i en vanlig muffinsform, og sett formen i den varme ovnen i et par minutter, eller til stekesjyen nesten begynner å ryke.
  8. 8Fjern forsiktig formen fra ovnen og fyll umiddelbart muffinsformene med ca. 1/2 til 2/3 av væsken. Stek i 13 til 14 minutter, eller til de har "sprunget" omtrent så mye som de kan. Server dem i en kurv med en fin serviett, rett ved siden av prime rib.
  9. 9Fotograf: Con Poulos