
Prime rib med shoestring fries og Cabrales blåmuggostdip
Lær hvordan du lager saftig prime rib med sprø shoe string fries og en kremet cabrales blåmuggostdip. Perfekt for en deilig middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (3 rib) roast, ca. 2,3 kg, fjernet overflødig fett, men ikke alt fett
- 2. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 3. Salt og nykvernet pepper
- 4. 1/2 kopp hvitvin
- 5. 2 kopper storfekraft
- 6. 4 russetpoteter, skrellet
- 7. 1 liter vegetabilsk olje
- 8. Salt
- 9. 3 ss usaltet smør
- 10. 3 ss mel
- 11. 3 kopper varm melk
- 12. 1 1/2 kopper cabrales blåmuggost, smuldret
- 13. En klype cayennepepper
- 14. Salt
- 15. 2 zucchini, skåret på skrå i 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) tykke skiver
- 16. 1 gul squash, skåret på skrå i 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) tykke skiver
- 17. 2 røde paprika, frøet, stilket og delt i 4 deler
- 18. 2 gule paprika, frøet, stilket og delt i 4 deler
- 19. 1/4 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Stek: Forvarm ovnen til 450 grader. La kjøttet komme til romtemperatur ved å ta det ut av kjøleskapet minst én time før steking. Bruk en liten skarp kniv til å stikke små hull i kjøttet og sett hvitløksbåtene inn i dem. Krydre kjøttet med salt og pepper etter smak. Plasser steken i en stor stekeplate med benet ned. Stek i 15 minutter. Senk temperaturen til 350 grader og fortsett å steke i 1 time til 1 time og 15 minutter for medium-rare. Ta kjøttet ut og la det hvile på et skjærebrett. Sett stekeformen på komfyren over høy varme. Tilsett vinen og kok opp, rør og skrap opp eventuelle brune biper. La det redusere. Tilsett kraft og la det koke inn til halvparten. Krydre med salt og pepper. Skjær storfekjøttet i skiver og hell litt av sausen over.
- 22. Poteter: Skjær potetene i skiver på ca. 3 mm tykkelse. Deretter skjærer du skivene i lange strimler på ca. 3 mm bredde. Varm opp olje til 190 grader Celsius. Legg potetstrimlene i porsjoner, og skill dem når de treffer oljen. Friter til de er gyldne og sprø, ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir. Krydre med rikelig salt.
- 33. Dipp: Varm smør i en middels stor kjele over middels varme til det er smeltet. Visp inn mel og kok i 2-3 minutter. Visp inn den varme melken og kok opp, la sausen tykne. Rør inn blåmuggost og kok til osten er smeltet. Krydre med cayennepepper og salt. Hell over i ramekiner og server med pommes frites.
- 44. Grønnsaker: Vend grønnsakene i olivenolje. Krydre med salt og pepper. Grill til de er møre.




