
Tyrkisk kjøttdeigsmeltetostburger
Lær hvordan du lager en deilig turkey patty melt med våre enkle steg-for-steg instrukser. Perfekt for en rask lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 pund kjøttdeig av kalkun
- 1/2 kopp helmelk ricotta
- 2 spiseskjeer finhakket fersk salvie
- 2 teskjeer soyasaus
- 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 1 teskje Dijon-sennep
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 til 2 spiseskjeer rapsolje
- 8 skiver sveitserost
- 8 skiver lyst rugbrød
- Karamelliserte løk, oppskrift følger
- 4 spiseskjeer saltet smør, myknet
- Gul sennep, til servering
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3 store, gule løk, i ¼-tommers skiver
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp tørr sherry
- 1 teskje finhakket fersk timian
Fremgangsmåte
- 1For kalkunburgerne: I en stor bolle blander du kalkun, ricotta, salvie, soyasaus, Worcestershire-saus, Dijon og krydrer med litt salt og pepper. Fordel blandingen i 4 like store boller og trykk dem flate til ca. 0,6 cm tykke runde kaker.
- 2Varm opp en støpejernsgrillpanne til middels høy varme.
- 3Tilsett rapsolje og stek burgerne på den første siden til de er gyldne, ca. 3–4 minutter. Snu dem og kok videre i 3–4 minutter til de er gjennomstekte.
- 4For bygging av smørbrødet: Legg en skive sveitserost på hver brødskive, deretter en kalkunburger, fulgt av ca. 1/4 kopp karamelliserte løk. Legg den øverste brødskiven på, og smør deretter hver side av smørbrødet.
- 5Stek hver side på grillpanne over middels varme til de er gylne, 2–3 minutter på hver side. Hvis du har en metallbolle, kan du dekke smørbrødene slik at de damper litt, og osten smelter raskere. Server gjerne med god gammeldags gul sennep og en stor porsjon ovnsbakte pommes frites.
- 6Varm opp en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett smør og olivenolje, la smøret smelte, og tilsett deretter løkene og vend dem godt i fettstoffet. Krydre med salt og pepper, dekk gryten til, og senk varmen til middels lav.
- 7La løken surre, dampe og mykne i 10–15 minutter. Fjern lokket og la løken koke videre i omtrent en time, med jevnlige røringer og kontroll.
- 8Når løken er fullt karamellisert og har en dyp gylden farge, tilsett sherry og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen. Rør inn timian, smak til med salt og pepper, og sett til side.