Laktosefri "ost"saus

Laktosefri "ost"saus

oppskriften gir deg en enkel og smakfull melkefri ostesaus som passer perfekt som saus til pasta, grønnsaker eller som dip. lag den hjemme på få minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp næringsgjær
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 1/4 teskje hvitløkspulver
  • 1/4 teskje løkpulver
  • 1/8 teskje malt gul sennep
  • salt etter smak
  • 1 kopp soyamelk
  • 1 1/2 spiseskje vegansk margarin (for eksempel Earth Balance®)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland næringsgjær, mel, hvitløkspulver, løkpulver, malt sennep og salt i en bolle. Hell i soyamelk; visp til en jevn blanding.
  2. 2Smelt margarin i en kjele over middels varme. Hell i soyamelkeblandingen; kok opp, visp konstant, til den tykner og får en sausaktig konsistens, ca. 5 minutter. La det småkoke i 1 til 2 minutter for å la smakene blande seg.