Brasede søt- og surspareribs

Brasede søt- og surspareribs

oppskrift på braised sweet and sour spareribs med en perfekt balanse av søtt og surt. enkel å lage, smakfull og ideell for helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund magre svineribbe, delt i enkeltribber
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer tynn soyasaus
  • 1 spiseskje svart soyasaus
  • 1 spiseskje kinesisk rød riseddik
  • 1 spiseskje ketchup
  • 1 spiseskje Shao Hsing risvin til matlaging
  • 1/2 kopp kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Trim overflødig fett fra spareribsene. Skyll dem i kaldt vann og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir til de er nesten tørre å ta på. Legg spareribsene i en 3-liters kjele. Strø over sukker og vend godt sammen. Mariner i 30 minutter. Hell av overflødig væske. I samme kjele, tilsett tynn og svart soyasaus, eddik, ketchup, risvin og 1/2 kopp kaldt vann, og rør om for å blande. Kok opp på høy varme. Dekk til. Skru ned til middels-lav varme og la småkoke, av og til å røre, slik at sausen ikke tørker ut (tilsett litt vann om nødvendig), i 1 time, eller til spareribsene er møre når de stikkes med en kniv, og sausen er tykk nok til å lett dekke en skje. Overfør til en tallerken og skum av overflødig fett fra sausen. Hell sausen over spareribsene. Server umiddelbart.