Søtpotetenchiladas

Søtpotetenchiladas

oppskrift på deilige søtpotet enchiladas, perfekte for en smakfull middagsopplevelse. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 søtpoteter
  • 2. 1 (225 gram) pakke kremost, myknet
  • 3. 4 grønne løk, hakket
  • 4. 1 teskje chilipulver
  • 5. 1 teskje malt spisskummen (valgfritt)
  • 6. 1 teskje tørket oregano
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 9. 1/2 kopp vegetabilsk olje til steking
  • 10. 12 (18 cm) mais tortillas
  • 11. 1 (540 gram) boks enchiladasaus
  • 12. 1 (225 gram) pakke revet Monterey Jack-ost

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med vann over middels varme, og kok søtpotetene til de er møre, ca. 30 minutter. Avkjøl og skrell søtpotetene.
  2. 22. Legg søtpotetene i en bolle, og mos dem sammen med kremost, grønn løk, chilipulver, spisskummen, oregano, salt og pepper til det er godt blandet.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F), og smør en 33x23 cm (13x9 tommer) ildfast form.
  4. 44. Varm opp oljen i en stekepanne over middels-lav varme, og stek tortillalefsene, én om gangen, i ca. 30 sekunder på hver side. Ta dem opp med tang, og la dem renne av på kjøkkenpapir.
  5. 55. Legg ca. 1/3 kopp av søtpotetfyllet midt på hver tortilla, rull den sammen, og legg de fylte tortillaene med skjøten ned i den forberedte formen. Hell enchiladasaus over, og dryss med Monterey Jack-ost.
  6. 66. Stek i den forvarmede ovnen i 20 til 30 minutter, til enchiladene bobler og osten begynner å bli brun.