
Søtpotetenchiladas
oppskrift på deilige søtpotet enchiladas, perfekte for en smakfull middagsopplevelse. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 5 søtpoteter
- 2. 1 (225 gram) pakke kremost, myknet
- 3. 4 grønne løk, hakket
- 4. 1 teskje chilipulver
- 5. 1 teskje malt spisskummen (valgfritt)
- 6. 1 teskje tørket oregano
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 1/2 teskje malt svart pepper
- 9. 1/2 kopp vegetabilsk olje til steking
- 10. 12 (18 cm) mais tortillas
- 11. 1 (540 gram) boks enchiladasaus
- 12. 1 (225 gram) pakke revet Monterey Jack-ost
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med vann over middels varme, og kok søtpotetene til de er møre, ca. 30 minutter. Avkjøl og skrell søtpotetene.
- 22. Legg søtpotetene i en bolle, og mos dem sammen med kremost, grønn løk, chilipulver, spisskummen, oregano, salt og pepper til det er godt blandet.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F), og smør en 33x23 cm (13x9 tommer) ildfast form.
- 44. Varm opp oljen i en stekepanne over middels-lav varme, og stek tortillalefsene, én om gangen, i ca. 30 sekunder på hver side. Ta dem opp med tang, og la dem renne av på kjøkkenpapir.
- 55. Legg ca. 1/3 kopp av søtpotetfyllet midt på hver tortilla, rull den sammen, og legg de fylte tortillaene med skjøten ned i den forberedte formen. Hell enchiladasaus over, og dryss med Monterey Jack-ost.
- 66. Stek i den forvarmede ovnen i 20 til 30 minutter, til enchiladene bobler og osten begynner å bli brun.