
Søt og sur spareribs
Lær hvordan du lager deilige sweet-and-sour spareribs med denne enkle oppskriften. Perfekt til middagen eller helgen, med balansert smak av søtt og surt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund svinekjøtt med ribbe, godt trimmet, delt i enkeltribber (omtrent 8 til 9 ribber)
- 3/4 kopp vann
- 3 spiseskjeer sukker
- 2 skiver fersk ingefær, skrellet og ca. 2,5 cm i diameter og 1,3 cm tykk, knust
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer Shaoxing-vin (kinesisk risvin) eller tørr sherry
- 1 spiseskje mørk soyasaus
- 1 spiseskje Chinkiang-vin eller balsamicoeddik
- 1 spiseskje ketchup
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Legg spareribs i en stor kjele som er stor nok til å romme ribbeina i ett lag. Tilsett nok kaldt vann til å dekke ribbeina. Kok opp, og skum av eventuelt skum som stiger til overflaten. La koke i 1 minutt. Overfør ribbeina til en sil, og skyll dem under kaldt vann. La renne av. Vask og tørk den samme kjelen. Tilsett 3/4 kopp vann, sukker, ingefær, 2 spiseskjeer soyasaus, risvin, mørk soyasaus, eddik, ketchup og salt i kjelen. Rør over middels høy varme til sukkeret er oppløst. Legg spareribsene i kjelen, og vend dem slik at de blir dekket av sausen (sausen vil ikke dekke ribbeina helt). Arranger spareribsene i ett lag i kjelen; kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la småkoke til ribbeina er veldig møre, og vend dem av og til. Tilsett noen spiseskjeer vann etter behov for å opprettholde væskenivået, ca. 2 timer. FORHÅNDSBESTILLING Kan lages 1 dag i forveien. La avkjøle uten lokk til det er kaldt, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp over middels varme. Overfør ribbeina til et serveringsfat. Kok opp sausen i kjelen til den har redusert til ca. 1/2 kopp, ca. 5 minutter. Hell sausen over spareribsene og server.
- 2Legg spareribs i en stor kjele som er stor nok til å romme ribbeina i ett lag. Tilsett nok kaldt vann til å dekke ribbeina. Kok opp, og skum av eventuelt skum som stiger til overflaten. La koke i 1 minutt. Overfør ribbeina til en sil, og skyll dem under kaldt vann. La renne av.
- 3Vask og tørk den samme kjelen. Tilsett 3/4 kopp vann, sukker, ingefær, 2 spiseskjeer soyasa