
Kakaonibs, gni på tri-tip eller skirt steak
oppdag hvordan du kan bruke cacao nibs som rub på tri tip eller skirt steak for en unik smaksopplevelse. enkel oppskrift for kjøttentusiaster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer Scharffen Berger Cacao Nibs
- 2 teskjeer tørkede rød pepperflak
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje malt sennep
- 1/2 teskje chilipulver
- 1/2 teskje malt allehånde
- 2 spiseskjeer brunt sukker, pakket
- 2 spiseskjeer kosher-salt
- 1 (2,5 kilo) tri-tip stek
Fremgangsmåte
- 1Lag krydderblandingen: Bland alle ingrediensene unntatt steken i en food processor, en krydderkvern eller en morter og støter. Kjør til nibsene brytes opp i partikler på størrelse med store sandkorn. Bruk umiddelbart eller oppbevar i en tett lukket glasskrukke i opptil én måned.
- 2Skyll og tørk steken med papirhåndklær. Gni inn kjøttet rikelig med krydderblandingen, og pakk det inn i aluminiumsfolie eller plastfolie. Steken kan marineres over natten i kjøleskapet.
- 3Ta steken ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur. I mellomtiden, tenne opp grillen. Forbered grillen for indirekte varme, med kullene plassert på hver side. Legg kjøttet på grillen med fettsiden opp, ikke direkte over kullene. Den indre temperaturen på grillen bør være mellom 135 og 150 grader Celsius. Grill kjøttet i 40 minutter. Sjekk den indre temperaturen med et øyeblikkelig lesende termometer. For medium-rare kjøtt, ta det av grillen når termometeret viser 52 grader Celsius. La steken hvile, løst dekket med folie, i noen minutter før du skjærer i den.