Lammelår fylt med spinat, nyre og rødvinsjus

Lammelår fylt med spinat, nyre og rødvinsjus

oppskrift på saftig lammesadel fylt med spinat, nyre og servert med en rik rødvinssaus. perfekt til festlige anledninger eller en spesiell helgemiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 lammedaler, nyrøkt
  • 3 1/2 ss usaltet smør
  • 1 kopp shiitakesopp
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 3 1/2 unser portvin
  • 3 kopper fersk spinat, kokt og vasket ut
  • 1 egg, pisket
  • 1 (ca. 2,3 kg) lammesadel, benfritt
  • 2 ss Dijon-sennep
  • 3 1/2 unser olivenolje
  • Fersk kjørvel, til pynt
  • Rødvinsjus (oppskrift følger)
  • 7 unser portvin
  • 1 flaske rødvin
  • 1 hvitløksfedd, delt i to
  • 1 bunt fersk timian
  • 1 bunt persiljestilker
  • 4 tomater, hakket
  • 3 hele pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær nyrene i terninger, fjern den hvite kjernen, og fres i smør sammen med shiitakesoppene. Tilsett sjalottløk og la det bli gyllent, deretter hell i portvinen. Kok kraftig i ett minutt, og tilsett deretter nyreblandingen. Når portvinen nesten har fordampet, hell over i en bolle og vend inn spinaten. Tilsett egget og bland godt. Krydre lammeryggen, og smør innsiden av kjøttet med Dijon-sennep, salt og pepper. Fordel fyllet rundt, form ryggen igjen og bind den fast. Stek i en forvarmet ovn på 220°C i 40 til 45 minutter. Ta ut av ovnen og la hvile i 15 minutter før du skjærer opp. Skjær i skiver og server med rødvinssausen.
  2. 2Ha alle ingrediensene i en sauskjele og la det koke inn til sausen dekker baksiden av en skje. Sil sausen og server over lammet.