Libanesisk kylling

Libanesisk kylling

oppskrift på saftig og krydret libanesisk kylling. perfekt for middagen, enkel å lage og full av smaker fra midtøsten. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 kopp fersk sitronsaft
  • 2. 8 store hvitløksfedd, finhakket
  • 3. 2 spiseskjeer fersk timian, hakket, eller 2 teskjeer tørket
  • 4. 1 spiseskje paprika
  • 5. 1 1/2 teskjeer malt spisskummen
  • 6. 3/4 teskje cayennepepper
  • 7. 2 kyllinger på 3 pund hver, delt langs med, ryggbein fjernet og kastet
  • 8. Sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp ut fersk sitronsaft, finhakket hvitløk, timian, paprika, spisskummen og cayennepepper i en liten bolle. Legg kyllingen i en ildfast form på 13x9x2 tommer. Hell marinaden over, og vend kyllingen slik at den blir dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 6 timer eller over natten, og vend av og til. Forvarm ovnen til 220°C. Overfør kyllingen og marinaden til en stor stekeplate. Krydre med salt og pepper. Stek til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt, og pensle av og til med stekepannens sauser, ca. 50 minutter. Overfør kyllingen til tallerkener. Pynt med sitron. Server stekesjyen separat.
  2. 22. Visp ut fersk sitronsaft, finhakket hvitløk, timian, paprika, spisskummen og cayennepepper i en liten bolle. Legg kyllingen i en ildfast form på 13x9x2 tommer. Hell marinaden over, og vend kyllingen slik at den blir dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 6 timer eller over natten, og vend av og til.
  3. 33. Forvarm ovnen til 220°C. Overfør kyllingen og marinaden til en stor stekeplate. Krydre med salt og pepper. Stek til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt, og pensle av og til med stekesjyen, ca. 50 minutter. Overfør kyllingen til tallerkener. Pynt med sitron. Server stekesjyen separat.