Grillet kylling med hvitløk-urtesaus og grillet sitron

Grillet kylling med hvitløk-urtesaus og grillet sitron

Oppdag en smakfull oppskrift på grillet kylling med frisk hvitløk-urtesaus og sitron. Perfekt for sommergrillen og en sunn middagsløsning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 hvitløksfedd, delt i to på tvers
  • 2. Kosher-salt
  • 3. Nykvernet svart pepper
  • 4. Extra virgin olivenolje
  • 5. 2 hele ferske timianstilker, pluss blader fra 6 stilker
  • 6. 2 sitroner, presset, pluss 2 sitroner, delt i to
  • 7. Omtrent 1 bunt flatbladet persille, blader hakket
  • 8. 1 kylling på ca. 1,8–2 kg, delt i 10 stykker
  • 9. 2 hoder radicchio, helst Treviso, delt i kvarter
  • 10. 1 spiseskje balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Klipp et stykke aluminiumsfolie på omtrent 30 centimeter.
  3. 33. Legg hvitløken på halve delen av folien, strø over salt og pepper, drypp litt olivenolje over, og legg på 2 kvister timian. Brett folien rundt hvitløken, slik at det dannes en pose, og tilsett et par teskjeer vann. Brett folien over hvitløken for å lukke den, og brett inn kantene 2 eller 3 ganger for å forsegle. Sett pakken i ovnen og stek i 30 minutter, eller lenger, til hvitløken er myk. Åpne pakken og la hvitløken avkjøle litt, deretter klem ut hvitløksfeddene i en food processor eller blender. Tilsett ½ kopp olivenolje, sitronsaft, persille og timianblader, og kjør til en tykk vinaigrette.
  4. 44. Forvarm en utendørs gass- eller kullgrill til middels varme.
  5. 55. Skyll kyllingen og tørk den med papirhåndklær. Legg stykkene i en bolle, strø over salt og pepper, og drypp over olivenolje; vend godt slik at krydderet dekker kjøttet, og sett deretter i kjøleskapet mens du gjør resten klart.
  6. 66. Legg radicchioen i en annen bolle, drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Strø over salt og pepper, og vend godt. Sett til side.
  7. 77. Når du er klar til å koke, ta noen papirhåndklær og brett dem flere ganger for å lage en tykk firkant. Gni en liten mengde olje på papirhåndkleet, og tørk forsiktig og raskt av de varme grillristene for å lage en non-stick overflate.
  8. 88. Krydre med salt og pepper, og legg radicchio-kvartene på den forvarmede grillen. Grill radicchioen i omtrent 2 minutter på hver side til den har fine brente merker; ta den av grillen, legg den i en bolle, dekk med plastfolie, og la den dampe og bli ferdigkokt.
  9. 99. Deretter legger du kyllingen på grillen, med skinnsiden ned, og griller. Grill kyllingen i ca. 20 minutter, snu den én gang, og pensle med omtrent halvparten av vinaigretten. Fortsett å grille til en øyetemperaturmåler satt inn i den tykkeste delen av låret viser 70 grader Celsius (160 grader Fahrenheit), og kyllingen er fin og karamellisert over hele overflaten, ytterligere 15 til 20 minutter. I de siste minuttene, legg sitronhalvdelene på grillen, med skjæreflatene ned, og grill til de er lett merket og røykfylte.
  10. 1010. For å servere, del radicchioen i individuelle blader i en stor bolle. Tilsett kyllingen og resten av dressingen, og vend godt. Server med grillede sitronhalvdelene, press sitronen over kyllingen, og topp med den reserverte dressingen.