Grillet kylling med hvitløk-urtesaus og grillet sitron
Oppdag en smakfull oppskrift på grillet kylling med frisk hvitløk-urtesaus og sitron. Perfekt for sommergrillen og en sunn middagsløsning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 hvitløksfedd, delt i to på tvers
- 2. Kosher-salt
- 3. Nykvernet svart pepper
- 4. Extra virgin olivenolje
- 5. 2 hele ferske timianstilker, pluss blader fra 6 stilker
- 6. 2 sitroner, presset, pluss 2 sitroner, delt i to
- 7. Omtrent 1 bunt flatbladet persille, blader hakket
- 8. 1 kylling på ca. 1,8–2 kg, delt i 10 stykker
- 9. 2 hoder radicchio, helst Treviso, delt i kvarter
- 10. 1 spiseskje balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Klipp et stykke aluminiumsfolie på omtrent 30 centimeter.
- 33. Legg hvitløken på halve delen av folien, strø over salt og pepper, drypp litt olivenolje over, og legg på 2 kvister timian. Brett folien rundt hvitløken, slik at det dannes en pose, og tilsett et par teskjeer vann. Brett folien over hvitløken for å lukke den, og brett inn kantene 2 eller 3 ganger for å forsegle. Sett pakken i ovnen og stek i 30 minutter, eller lenger, til hvitløken er myk. Åpne pakken og la hvitløken avkjøle litt, deretter klem ut hvitløksfeddene i en food processor eller blender. Tilsett ½ kopp olivenolje, sitronsaft, persille og timianblader, og kjør til en tykk vinaigrette.
- 44. Forvarm en utendørs gass- eller kullgrill til middels varme.
- 55. Skyll kyllingen og tørk den med papirhåndklær. Legg stykkene i en bolle, strø over salt og pepper, og drypp over olivenolje; vend godt slik at krydderet dekker kjøttet, og sett deretter i kjøleskapet mens du gjør resten klart.
- 66. Legg radicchioen i en annen bolle, drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Strø over salt og pepper, og vend godt. Sett til side.
- 77. Når du er klar til å koke, ta noen papirhåndklær og brett dem flere ganger for å lage en tykk firkant. Gni en liten mengde olje på papirhåndkleet, og tørk forsiktig og raskt av de varme grillristene for å lage en non-stick overflate.
- 88. Krydre med salt og pepper, og legg radicchio-kvartene på den forvarmede grillen. Grill radicchioen i omtrent 2 minutter på hver side til den har fine brente merker; ta den av grillen, legg den i en bolle, dekk med plastfolie, og la den dampe og bli ferdigkokt.
- 99. Deretter legger du kyllingen på grillen, med skinnsiden ned, og griller. Grill kyllingen i ca. 20 minutter, snu den én gang, og pensle med omtrent halvparten av vinaigretten. Fortsett å grille til en øyetemperaturmåler satt inn i den tykkeste delen av låret viser 70 grader Celsius (160 grader Fahrenheit), og kyllingen er fin og karamellisert over hele overflaten, ytterligere 15 til 20 minutter. I de siste minuttene, legg sitronhalvdelene på grillen, med skjæreflatene ned, og grill til de er lett merket og røykfylte.
- 1010. For å servere, del radicchioen i individuelle blader i en stor bolle. Tilsett kyllingen og resten av dressingen, og vend godt. Server med grillede sitronhalvdelene, press sitronen over kyllingen, og topp med den reserverte dressingen.