Blandede grønnsaksrelish

Blandede grønnsaksrelish

oppskrift på en smakfull blandet grønnsaksrelish. perfekt som tilbehør til kjøtt, fisk eller ost. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 store grønne tomater
  • 2. 2 grønne paprikaer, uten frø
  • 3. 1 rød paprika, uten frø
  • 4. 1 pund hvit løk, skrelt
  • 5. 2 store gulrøtter, skrelt
  • 6. 3 store agurker, skrelt og uten frø
  • 7. 1 stor blomkål, delt i små buketter
  • 8. 7 spiseskjeer mel
  • 9. 7 spiseskjeer lys brunsaus
  • 10. 1 teskje gurkemeie
  • 11. 3 spiseskjeer sennep
  • 12. 3 kopper eplecidereddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Fjern stilk og ender på tomatene. Kjør alle grønnsakene gjennom en kjøttkvern med den groveste klingen. Legg dem i en stor bolle. Dekk med godt saltet vann og la stå over natten. Neste dag heller du grønnsaker og lake over i en stor kjele, lar det koke opp og siler av. Bland mel, sukker, gurkemeie og sennep i en kjele, tilsett eddiken og kok opp over middels varme, rør kontinuerlig til det tykner. Tilsett de silte grønnsakene. Kok på lav varme til blandingen er ganske tykk og grønnsakene er møre. Hell den varme, steriliserte sylteglassene, dekk til og forsegling.