Gresskar- og sennepsrelish

Gresskar- og sennepsrelish

lær hvordan du lager en deilig pumpkin mustard relish. perfekt som tilbehør til høstmat og festmåltider. enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1,0 kg gresskar eller smørnut squash, delt i to på langs, skrelt, frø fjernet og skåret i 1,5 cm terninger
  • 1 kopp sukker
  • 1 kopp vann
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1/2 kopp gullraisins
  • 2 spiseskjeer tørr sennep, for eksempel Colman's

Fremgangsmåte

  1. 1Vend gresskaret i sukker og en klype salt i en stor bolle. La det stå ved romtemperatur, av og til omrøring, i 1 time. Sett det deretter i kjøleskapet, dekket, i 8 timer. (Sukkeret vil bli væskende.) La gresskarblandingen småkoke sammen med vann og vin i en bred, tung gryte på 6 liter til gresskaret er akkurat mørt, omtrent 10 minutter. Overfør gresskaret med en hullsleiv til en bolle og rør inn rosiner, og kok opp kokevæsken til den er redusert til omtrent 1 kopp, ca. 10 minutter. Overfør sirupen til et målebeger, og visp deretter sakte inn sennepen i en liten bolle til den er glatt. Rør det inn i gresskarblandingen. La det avkjøle, deretter sett det i kjøleskapet, dekket, i minst 8 timer for at smakene skal blande seg. Server ved romtemperatur.
  2. 2Vend gresskaret i sukker og en klype salt i en stor bolle. La det stå ved romtemperatur, av og til omrøring, i 1 time. Sett det deretter i kjøleskapet, dekket, i 8 timer. (Sukkeret vil bli væskende.)
  3. 3La gresskarblandingen, vann og vin småkoke i en bred, tung gryte på 6 liter til gresskaret er akkurat mørt, ca. 10 minutter. Overfør gresskaret med en hullsleiv til en bolle og rør inn rosiner, og kok opp kokevæsken til den er redusert til omtrent 1 kopp, ca. 10 minutter. Overfør sirupen til et målebeger, og visp deretter sakte inn sennepen i en liten bolle til den er glatt. Rør det inn i gresskarblandingen. La det avkjøle, deretter sett det i kjøleskapet, dekket, i minst 8 timer for at smakene skal blande seg. Server ved romtemperatur.