
Grillede urterpoteter
oppskrift på grillede urter poteter, perfekt som tilbehør til sommergrilling eller hverdagsmiddagen. enkel, rask og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 pund store Yukon Gold- eller andre gule poteter
- 2. 1/4 kopp hakkede blandede urter som persille, gressløk, rosmarin og oregano
- 3. 2 hvitløksfedd, knust
- 4. 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 5. 1 sitronbåt pluss ekstra til servering
Fremgangsmåte
- 11. Forbered en gassgrill for direkte varme koking over middels høy varme; se Grillingsprosedyre. Skjær potetene i 1/2-tommers tykke skiver og kok dem i en stor kjele med godt saltet kokende vann i 10 minutter (potetene vil ikke være gjennomkokte). I mellomtiden, rør sammen urter, hvitløk, olje, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en stor, flat skål. Sil av vannet fra potetene og overfør dem til urteoljen, vend forsiktig for å dekke. Overfør potetene til grillen, la overflødig olje renne av i skålen (reserver oljen i skålen). Grill potetene, dekket, og vend dem en eller to ganger, til de er møre, omtrent 5 minutter totalt. Returner potetene til skålen og vend dem igjen i urteoljen. Klem sitronbåten over potetene. Krydre med salt og server med ekstra sitronbåter.





