
All-Fruit Mango Sorbet
Lær hvordan du lager en deilig all-fruit mango sorbet hjemme. Perfekt for sommeren, enkel å lage og sunn. Oppskriften gir 4 porsjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 veldig modne mangoer (2 til 2 1/2 pund totalt)
- 2 spiseskjeer usøtet kokosflak
- 1 liten lime, delt i fire
- Honning til å dryppe over, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Skrell mangoene, fjern kjøttet rundt kjernen og skjær det i omtrent 1/2-tommers biter (du skal ha omtrent 4 kopper). Legg bitene i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett, og dekk løst med plastfolie. Frys mangoen til den er hard, minst 4 timer og opp til over natten.
- 2I mellomtiden, forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Fordel kokosnøttflakene på et stekebrett med høye kanter, og rist dem til de er lett gyldne og ristet, ca. 4 minutter, og rør om omtrent halvveis i steketiden.
- 3Når mangoen er helt frossen, overfør den til en foodprocessor. Tilsett 1/4 til 1/2 kopp varmt vann, og kjør til mangoen er helt glatt; slå av foodprocessoren og rør med en tresleiv eller slikkepott etter behov. Den ferdige teksturen skal minne om kremet sorbet (noen små biter av mango er helt i orden).
- 4Fordel sorbeten i 4 serveringsglass eller -skåler, klem en kvart lime over hver, drypp med honning hvis du ønsker, og strø over ristet kokos.