
Rolled Fondant
lær hvordan du lager rolled fondant for elegante og smakfulle kaker. enkel oppskrift og tips for nybegynnere og erfarne konditorer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1 pakke (0,25 unser) usmakset gelatin
- 1/4 kopp kaldt vann
- 1/2 kopp glukosesirup
- 1 spiseskje glyserin
- 2 spiseskjeer fettstoff
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 8 kopper siktet melis
Fremgangsmåte
- 1Bland gelatin og kaldt vann; la det stå til det blir tykt. Plasser gelatinblandingen i toppen av et vannbad og varm opp til det er oppløst.
- 2Tilsett glukose og glyserin, bland godt. Rør inn fettstoff og, rett før det er helt smeltet, fjern fra varmen og rør inn vanilje. Blandingen skal avkjøles til den er lunkent.
- 3Ha 4 kopper melis i en stor bolle. Lag en fordypning i midten og bruk en tresleiv til å røre inn den lunkne gelatinblandingen. Bland inn melis og tilsett mer litt etter litt, til klissetheten forsvinner. Elt inn resten av melisen. Elt til fondanten er glatt, smidig og ikke klistrer til hendene.
- 4Hvis fondanten er for myk, tilsett mer melis; hvis den er for stiv, tilsett vann (en dråpe av gangen). Bruk fondanten med en gang eller oppbevar den i lufttett beholder i kjøleskapet. Når den skal brukes, la den komme til romtemperatur og elt den igjen til den er myk.