
Firkantede pæretærter med spyd
Lær hvordan du lager deilige square pear peg tarts. En enkel oppskrift på små, sprø tarts med pære og nøtter, perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2 store, modne Bartlett- eller Comice-pærer
- 2. 1 kopp flaske-pæredrikk
- 3. 1/3 kopp kremfløte
- 4. 6 (10 cm) store, ferdigstekte paibunner
- 5. 2 spiseskjeer sukker
Fremgangsmåte
- 11. Skrell pærene. Bruk en skrellkniv til å dele pærene i to på langs, og fjern kjernene. Pakk inn den ene pærehalvdelen i plast, og oppbevar den i kjøleskapet. Legg de andre tre pærehalvdelene i en lav gryte. Tilsett pæresaft og la det småkoke. Kok til frukten er mør og kan stikkes gjennom med en skrellkniv, ca. 10 til 15 minutter.
- 22. Bruk en hullsleiv til å ta pærene opp av kokevæsken. Overfør dem til en bolle, og kast kokevæsken. La dem avkjøle.
- 33. Legg pærene i en food processor eller blender, og kjør til en jevn puré. Overfør til en middels stor bolle.
- 44. Hell fløten i en liten bolle. Bruk en visp til å piske til det dannes veldig stive topper, ca. 2 minutter. Vend den piskede kremen inn i pærepuréen.
- 55. Skje pærekremen inn i tartskjellene. Rist forsiktig på dem for å jevne ut overflaten.
- 66. Skjær ut seks "pinner" på 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) av den reserverte pærehalvdelen. Plasser én pinne i midten av hver tart. Sett dem i kjøleskapet i 15 minutter, eller til de har stivnet.
- 7For å karamellisere tarten, dryss omtrent 1/2 teskje sukker over toppen av hver tart, inkludert pærepinnen. Bruk en gassbrenner, og hold dysen ca. 10 cm (4 tommer) fra toppen av tarten. Beveg flammen i sirkler over toppen av hver tart til sukkeret smelter. Dryss deretter ytterligere 1/2 teskje sukker over hver tart, og karamelliser sukkeret med brenneren. La tarten stå i kjøleskapet i 15 minutter før servering.