
Sage- og hvitløksgrillede tomater
Lær hvordan du lager smakfulle grillede tomater med sage og hvitløk. Perfekt som forrett eller tilbehør for en sommermiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 6 plommetomater (ca. 570 gram), delt i to på langs
- 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3. Grovt salt (kosher- eller havsalt) og nykvernet svart pepper
- 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 1 spiseskje finhakket fersk salvie, pluss 12 hele ferske salvieblader
Fremgangsmåte
- 11. 1. Pensle tomathalvdelene med olivenolje over hele overflaten. Krydre dem rikelig med salt og pepper, og strø deretter hvitløk og hakket salvie over. Trykk en hel salvieblad inn i midten av den kuttede siden på hver tomathalvdel. Sett eventuelt igjenværende olivenolje til side.
- 22. Kok tomatene, etter instruksjonene nedenfor for hvilken som helst av grillene, til de er pent brune.
- 33. Overfør tomatene til et fat eller tallerkener og drypp over resten av olivenoljen. Server umiddelbart.
- 42. 1. Pensle tomathalvdelene med olivenolje over hele overflaten. Krydre dem rikelig med salt og pepper, og strø deretter hvitløk og hakket salvie over. Trykk en hel salvieblad inn i midten av den kuttede siden på hver tomathalvdel. Sett eventuelt igjenværende olivenolje til side.
- 53. 2. Kok tomatene, etter instruksjonene nedenfor for hvilken som helst av grillene, til de er pent brune.
- 64. 3. Overfør tomatene til et fat eller tallerkener og drypp over resten av olivenoljen. Server umiddelbart.
- 75. Variasjoner:
- 8• Denne oppskriften krever fersk salvie fordi jeg liker den jordaktige smaken, og jeg liker også hvordan hele bladene ser ut når de grilles inn i tomathalvdelene. Hvis du ikke liker eller ikke finner salvie, kan du oppnå en lignende effekt med små kvister fersk rosmarin, estragon, timian, flatbladet persille eller en annen urt.
- 9• Du kan også grille små hele plommetomater på denne måten. Tre salviebladene på tomatene med trepinner.
- 106. • Denne oppskriften krever fersk salvie fordi jeg liker den jordaktige smaken, og jeg liker også hvordan hele bladene ser ut når de grilles inn i tomathalvdelene. Hvis du ikke liker eller ikke finner salvie, kan du oppnå en lignende effekt med små kvister fersk rosmarin, estragon, timian, flatbladet persille eller en annen urt.
- 117. • Du kan også grille små hele plommetomater på denne måten. Tre salviebladene på tomatene med trepinner.
- 128. KONTAKTGRILL: Forvarm grillen; hvis din kontaktgrill har temperaturkontroll, forvarm den til høy. Plasser dryppfatet under fronten av grillen. Når den er klar til å koke, pensle lett på grilloverflaten med olje. Plasser tomathalvdelene på den varme grillen, med snittflaten opp, og lukk lokket. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter med koking.
- 139. Forvarm grillen; hvis din kontaktgrill har temperaturkontroll, forvarm den til høy. Plasser dryppfatet under fronten av grillen. Når den er klar til å koke, pensle lett på grilloverflaten med olje. Plasser tomathalvdelene på den varme grillen, med snittflaten opp, og lukk lokket. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter med koking.
- 1410. GRILLPANNER: Plasser grillpannen på komfyren og forvarm den til middels høy varme. Når grillpannen er varm, vil en dråpe vann skli i pannen. Når den er klar til å koke, pensle lett på grillristene. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, i den varme grillpannen på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
- 1511. Plasser grillpannen på komfyren og forvarm den til middels høy varme. Når grillpannen er varm, vil en dråpe vann skli i pannen. Når den er klar til å koke, pensle lett på grillristene. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, i den varme grillpannen på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
- 1612. INNEBYGD GRILL: Forvarm grillen til høy. Hvis den ikke har non-stick-overflate, børst og olj grillristen. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
- 1713. Forvarm grillen til høy. Hvis den ikke har non-stick-overflate, børst og olj grillristen. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
- 1814. Frittstående grill: Forvarm grillen til høy. Det er ikke nødvendig å olje risten. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 5 til 7 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
- 1915. Forvarm grillen til høy. Det er ikke nødvendig å olje risten. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 5 til 7 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
- 2016. PEISGRILL: Rake utbrente, røde glør under grillristen og forvarm den i 3 til 5 minutter; du ønsker en varm, 2 til 3 Mississippi-brann. Når den er klar til å koke, børst og olj grillristen. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
- 2117. Rake utbrente, røde glør under grillristen og forvarm den i 3 til 5 minutter; du ønsker en varm, 2 til 3 Mississippi-brann. Når den er klar til å koke, børst og olj grillristen. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.