Sage- og hvitløksgrillede tomater

Sage- og hvitløksgrillede tomater

Lær hvordan du lager smakfulle grillede tomater med sage og hvitløk. Perfekt som forrett eller tilbehør for en sommermiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 6 plommetomater (ca. 570 gram), delt i to på langs
  • 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3. Grovt salt (kosher- eller havsalt) og nykvernet svart pepper
  • 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 1 spiseskje finhakket fersk salvie, pluss 12 hele ferske salvieblader

Fremgangsmåte

  1. 11. 1. Pensle tomathalvdelene med olivenolje over hele overflaten. Krydre dem rikelig med salt og pepper, og strø deretter hvitløk og hakket salvie over. Trykk en hel salvieblad inn i midten av den kuttede siden på hver tomathalvdel. Sett eventuelt igjenværende olivenolje til side.
  2. 22. Kok tomatene, etter instruksjonene nedenfor for hvilken som helst av grillene, til de er pent brune.
  3. 33. Overfør tomatene til et fat eller tallerkener og drypp over resten av olivenoljen. Server umiddelbart.
  4. 42. 1. Pensle tomathalvdelene med olivenolje over hele overflaten. Krydre dem rikelig med salt og pepper, og strø deretter hvitløk og hakket salvie over. Trykk en hel salvieblad inn i midten av den kuttede siden på hver tomathalvdel. Sett eventuelt igjenværende olivenolje til side.
  5. 53. 2. Kok tomatene, etter instruksjonene nedenfor for hvilken som helst av grillene, til de er pent brune.
  6. 64. 3. Overfør tomatene til et fat eller tallerkener og drypp over resten av olivenoljen. Server umiddelbart.
  7. 75. Variasjoner:
  8. 8• Denne oppskriften krever fersk salvie fordi jeg liker den jordaktige smaken, og jeg liker også hvordan hele bladene ser ut når de grilles inn i tomathalvdelene. Hvis du ikke liker eller ikke finner salvie, kan du oppnå en lignende effekt med små kvister fersk rosmarin, estragon, timian, flatbladet persille eller en annen urt.
  9. 9• Du kan også grille små hele plommetomater på denne måten. Tre salviebladene på tomatene med trepinner.
  10. 106. • Denne oppskriften krever fersk salvie fordi jeg liker den jordaktige smaken, og jeg liker også hvordan hele bladene ser ut når de grilles inn i tomathalvdelene. Hvis du ikke liker eller ikke finner salvie, kan du oppnå en lignende effekt med små kvister fersk rosmarin, estragon, timian, flatbladet persille eller en annen urt.
  11. 117. • Du kan også grille små hele plommetomater på denne måten. Tre salviebladene på tomatene med trepinner.
  12. 128. KONTAKTGRILL: Forvarm grillen; hvis din kontaktgrill har temperaturkontroll, forvarm den til høy. Plasser dryppfatet under fronten av grillen. Når den er klar til å koke, pensle lett på grilloverflaten med olje. Plasser tomathalvdelene på den varme grillen, med snittflaten opp, og lukk lokket. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter med koking.
  13. 139. Forvarm grillen; hvis din kontaktgrill har temperaturkontroll, forvarm den til høy. Plasser dryppfatet under fronten av grillen. Når den er klar til å koke, pensle lett på grilloverflaten med olje. Plasser tomathalvdelene på den varme grillen, med snittflaten opp, og lukk lokket. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter med koking.
  14. 1410. GRILLPANNER: Plasser grillpannen på komfyren og forvarm den til middels høy varme. Når grillpannen er varm, vil en dråpe vann skli i pannen. Når den er klar til å koke, pensle lett på grillristene. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, i den varme grillpannen på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
  15. 1511. Plasser grillpannen på komfyren og forvarm den til middels høy varme. Når grillpannen er varm, vil en dråpe vann skli i pannen. Når den er klar til å koke, pensle lett på grillristene. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, i den varme grillpannen på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
  16. 1612. INNEBYGD GRILL: Forvarm grillen til høy. Hvis den ikke har non-stick-overflate, børst og olj grillristen. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
  17. 1713. Forvarm grillen til høy. Hvis den ikke har non-stick-overflate, børst og olj grillristen. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
  18. 1814. Frittstående grill: Forvarm grillen til høy. Det er ikke nødvendig å olje risten. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 5 til 7 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
  19. 1915. Forvarm grillen til høy. Det er ikke nødvendig å olje risten. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 5 til 7 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
  20. 2016. PEISGRILL: Rake utbrente, røde glør under grillristen og forvarm den i 3 til 5 minutter; du ønsker en varm, 2 til 3 Mississippi-brann. Når den er klar til å koke, børst og olj grillristen. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.
  21. 2117. Rake utbrente, røde glør under grillristen og forvarm den i 3 til 5 minutter; du ønsker en varm, 2 til 3 Mississippi-brann. Når den er klar til å koke, børst og olj grillristen. Plasser tomathalvdelene, med snittflaten ned, på den varme risten på skrå over rillene. Tomatene er ferdige etter 4 til 6 minutter per side. Roter tomatene en kvart omdreining etter 2 minutter på første side for å lage et pent kryssmønster av grillmerker.