
Serrano-chips med kvitjemarmelade og Manchego
oppskrift på sprø serrano chips servert med søt pærepuré og moden manchego, perfekt for en elegant forrett eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 lb tynnskåret serranoskinke
- 2. Omtrent 1 1/2 kopper vegetabilsk olje
- 3. 1 (1/2 lb) kile Manchego-ost*, avkjølt
- 4. 4 teskjeer med quince- eller membrillo- (quincepasta) syltetøy
Fremgangsmåte
- 11. Kutt hammen i 32 trekanter (3 x 2 x 2 tommer). Varm opp 1/4 tomme olje i en non-stick stekepanne på 12 tommer over middels varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter hammen i 4 omganger, snu av og til, til den er sprø og en nyanse mørkere, omtrent 1 minutt. Overfør til papirhåndklær for å renne av. Bruk en ostehøvel eller grønnsaksskreller til å skrape ut 32 små biter ost fra en osteblock. (Hver bit skal være omtrent 1 tomme kvadrat.) Legg en teskje med kvintekonserves på hver hamchips, og trykk deretter ostebitene inn i konservene.
- 22. Kutt hammen i 32 trekanter (3 x 2 x 2 tommer). Varm opp 1/4 tomme olje i en non-stick stekepanne på 12 tommer over middels varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter hammen i 4 omganger, snu av og til, til den er sprø og en nyanse mørkere, omtrent 1 minutt. Overfør til papirhåndklær for å renne av.
- 33. Bruk en ostehøvel eller grønnsaksskreller til å skrape ut 32 små biter ost fra en osteblock. (Hver bit skal være omtrent 1 tomme kvadrat.) Legg en teskje med kvintekonserves på hver hamchips, og trykk deretter ostebitene inn i konservene.
- 44. *Tilgjengelig i spesialbutikker for matvarer.
- 5**Tilgjengelig hos The Spanish Table (206-682-2827; spanishtable.com).
- 65. *Tilgjengelig i spesialbutikker for matvarer.
- 76. **Tilgjengelig hos The Spanish Table (206-682-2827; spanishtable.com).



