Chowder av kamskjell, sellerirot og potet med karamellisert pære og ovnsbakte, knuste kastanjer

Chowder av kamskjell, sellerirot og potet med karamellisert pære og ovnsbakte, knuste kastanjer

oppskrift på en kremet chowder med kamskjell, sellerirot, potet, karamellisert pære og ristede kastanjer. perfekt for en smakfull forrett eller vintermåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 til 3 spiseskjeer smør
  • 2 mellomstore spanske løk, skivet
  • 2 til 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 flaske Sakonnet Fume Vidal-vin
  • 5 til 6 sellerirotter, skrelt og delt i fire
  • 5 til 6 mellomstore Yukon Gold-poteter, skrelt og delt i fire
  • Kyllingkraft eller vann, til å dekke med
  • 1 ¼ kopp kremfløte
  • Salt og hvit pepper
  • Sitronjuice, etter smak
  • 1 sellerirot, skrelt og terninger
  • 2 mellomstore Yukon Gold-poteter, skrelt og terninger
  • 2 til 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 900 gram medium store, tørkede sjøscallops
  • 3 til 4 Bartlett-pærer, skrelt og terninger
  • 900 gram kastanjer, ristet og grovhakket
  • En klype muskatnøtt
  • 450 gram fetaost eller blåmuggost, smuldret
  • Sprøtt brød eller ristet brød, som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte, smelt smøret over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til de er myke, men ikke brune. Hell i vinen og kok videre til volumet er redusert til halvparten. Tilsett sellerirot og poteter. Dekk med kraft eller vann, med omtrent én tomme over. Kok opp over høy varme, skru ned til lav varme, og kok til potetene er veldig møre. Bruk en stavmikser og kjør til grønnsakene er helt jevne. Tilsett fløten og la det småkoke igjen. Rør konstant, for nå kan suppen lett brenne seg. Smak til med salt, hvit pepper og sitronsaft, etter behov.
  2. 2I mellomtiden, legg de hakkede potetene og selleriroten i en annen stor kjele og dekk med kaldt vann. Krydre med salt og kok opp. Kok til de er akkurat møre, sil av vannet og sett til side.
  3. 3Varm opp oljen i en stor stekepanne over høy varme. Tilsett scampi og stek til de er gyldne på begge sider. Ta scampiene ut av pannen og sett til side. Hell litt av suppen i pannen for å deglazere, skrap bunnen med en tresleiv, og hell det tilbake i den store suppetaren. Legg scampiene i suppen og hold den varm på lav varme.
  4. 4I mellomtiden, i en annen stor stekepanne, smelt smøret over middels varme. Tilsett pærer og kastanjer og sautér til de begynner å bli lett brune. Krydre med muskatnøtt, etter smak. Sett til side.
  5. 5Fordel de kokte, hakkede potetene og selleriroten jevnt i suppeskåler. Hell suppen over, og dryss over pærer, kastanjer og ost. Server med crusty brød eller ristet loff.
  6. 6Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en stor porsjon levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet oppskriften i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.