Boeuf en croûte

Boeuf en croûte

Lær hvordan du lager boeuf en croute, en utsøkt fransk rett med kjøtt og butterdeig. Perfekt til fest eller helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/3 pund storfe tenderloin
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer smør
  • Olivenolje, til å dryppe over
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 pund sopp, veldig finhakket
  • 1 kvist fersk timian, blader plukket
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 kopp Madeira
  • 2 spiseskjeer crème fraîche
  • 2 (1 pund) pakker butterdeig eller frossen butterdeig, tint
  • En håndfull hakket fersk persille
  • 1 egg
  • 1 teskje vann

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre storfe med salt og pepper. Smelt en spiseskje smør sammen med en liten skje olivenolje i en stekepanne til det er varmt, og stek deretter storfeen på alle sider. Ta den ut av pannen og legg den på et skjærebrett, la den avkjøle helt. Pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet.
  2. 2I samme panne som storfeen, forbered soppsduksel: Smelt de resterende to spiseskjeene smør og stek sjalottløk til den er gjennomsiktig. Tilsett sopp, timian og laurbærblad, og kok til det er veldig mørt. Hell over Madeiraen, og kok opp. La det koke til all væsken har fordampet. Rør inn crème fraîche og kok ned til en veldig tykk pasta. Krydre blandingen med salt og pepper. Rør inn hakket persille.
  3. 3Kjevle ut én blokk med butterdeig til en rektangelform som er stor nok til å romme kjøttet med en god border. Legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Ta ut fileten fra kjøleskapet og fjern plasten. Fordel soppsduksel midt på deigen, og legg kjøttet oppå. Kjevle ut den andre deigen til den er stor nok til å dekke hele fileten med god margin. Visp sammen egg og en teskje vann i en liten bolle. Pensle kantene på bunndeigen med eggeblandingen, og legg den andre deigen over, og trykk godt for å forsegle. Trim kanten til en 2,5 cm bred border. Klem sammen kantene med fingrene. Sett i kjøleskapet til du skal steke.
  4. 4Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
  5. 5Pensle hele overflaten av deigen med eggeblanding, og lag to snitt i toppen med en kniv for å slippe ut damp. Stek i 15 minutter. Senk ovnstemperaturen til 200°C (400°F), og fortsett å steke i 20 minutter, avhengig av hvor godt du ønsker at kjøttet skal være stekt. Ta ut av ovnen og la hvile i ca. 10 minutter før du skjærer i skiver og serverer.