
Turkey Club-salat med kalkunvingevinaigrette
Lær hvordan du lager en smakfull turkey club salad med vår enkle vinaigrette laget av turkey wing. Perfekt for en sommerlunsj eller lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 unser kalkunbryst, tynnhakket i 4 skiver
- 1 egg
- 1/2 kopp brødsmuler
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 1 spiseskje allsidig mel
- 1 teskje salt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 8 skiver kalkunbacon
- 2 store steak- eller heirloom-tomater, skivet
- 1 moden avokado, kjernet, skrelt og tynnhakket
- 4 kopper hagebladsalat
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 kalkunvinger, hakket i 2,5 cm biter
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 2 sjalottløk, tynnhakket
- 1 kvist fersk timian, finhakket
- 1 laurbærblad
- 4 spiseskjeer sherryeddik
- 1 kopp kyllingkraft
- 3 spiseskjeer hasselnøttolje
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Bank turkey-skivene mellom to ark med bakepapir til de er tynne. Pisk egget lett sammen med 1 spiseskje vann. Bland brødsmulene med persille, mel og salt. Dypp kalkunskivene i egget, og dekk dem deretter med brødsmuler. Sett i kjøleskapet i 1 time.
- 2Stek kalkunscaloppiniene i olivenolje til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side. Anrett på 4 individuelle tallerkener.
- 3I en stor stekepanne over middels høy varme, stek kalkunbaconet til det er sprøtt, 3 til 4 minutter. Ta kalkunbaconet ut av pannen og legg 2 stykker på hver kalkunscaloppini. Veksle mellom tomat, avocado og hagensalat på toppen av kalkunbaconet og scaloppinien. Drypp salaten med Kalkunvingedressing.
- 4I en stor stekepanne over middels varme, tilsett olivenolje og kalkunvingene. Stek vingene til de er karamelliserte, og rør av og til, ca. 12 minutter. Tilsett hvitløk, sjalottløk, timian og laurbærblad. Stek til sjalottløken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Deglaser med 3 spiseskjeer eddik og kok ned til nesten fordampet. Tilsett kyllingkraften og kok ned til 1/4 kopp, ca. 20 minutter.
- 5Sil væsken gjennom en fin sil over en liten bolle. Visp inn hasselnøttolje og resten av eddiken. Tilsett persille og smak til med salt og pepper. Sett til side, og hold varm.