Varm aspargessalat med prosciutto

Varm aspargessalat med prosciutto

Lær hvordan du lager en deilig varm asparges- og prosciuttosalat, perfekt som forrett eller lett måltid. Enkel oppskrift med friske ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 unser tynne skiver av prosciutto
  • 1 1/4 pund asparges, trimmed
  • 3 spiseskjeer pluss 1/2 kopp olivenolje
  • 2 ansjossfileter, hakket
  • 3 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 1/3 kopp fersk sitronsaft
  • 1 5-unse pakke blandede babygrønnsaker (ca. 10 kopper)
  • Farinata-vinger

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg bakepapir på et stekebrett. Plasser skivene av prosciutto i ett lag på bakepapiret. Stek til de er sprø, ca. 18 minutter. La avkjøle. Bryt prosciutto i bitestørrelser.
  2. 2I mellomtiden koker du asparges i en stor, tykk kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet. Overfør aspargesen til en bolle med isvann for å avkjøle. Sil av vannet grundig.
  3. 3Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett finhakkede ansjos og hvitløk, og sautér til hvitløken er gyllen, ca. 1 minutt. Tilsett asparges og prosciutto, og sautér til det er gjennomvarmt, ca. 3 minutter. Tilsett fersk sitronsaft og resten av olivenoljen (1/2 kopp), og la det småkoke i 1 minutt. Ta av varmen. Krydre med salt og pepper etter smak.
  4. 4Fordel grønnfargen på 6 tallerkener. Topp med asparges og prosciutto, og fordel jevnt. Hell dressingen fra stekepannen over hver porsjon. Server varm sammen med farinata-kiler.
  5. 5Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg bakepapir på et stekebrett. Plasser skivene av prosciutto i ett lag på bakepapiret. Stek til de er sprø, ca. 18 minutter. La avkjøle. Bryt prosciutto i bitestørrelser.
  6. 6I mellomtiden koker du asparges i en stor, tykk kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-møre, ca. 4 minutter.
  7. 7Sil av vannet. Overfør aspargesen til en bolle med isvann for å avkjøle. Sil av vannet grundig.
  8. 8Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor