
Maiskrem med paprika
Lær hvordan du lager den klassiske sørstatsretten corn maque choux. En smakfull og enkel oppskrift perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
- 1 kopp finhakket løk
- 1/2 kopp hakket rød paprika
- 2 kopper ferske maiskjerner (hakket av 3 mellomstore maiskolber)
- 3/4 kopp tung kremfløte
- 1 teskje finhakket frisk timian
- 1/2 teskje (eller mer) sterk pepper saus
- 1 grønn løk, finhakket
- 2 spiseskjeer hakket frisk italiensk persille
- 1 spiseskje hakket frisk basilikum
- Grovt kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett paprika; sautér til den begynner å mykne, ca. 3 minutter. Tilsett mais; sautér i 2 minutter. Ha i fløte, timian og 1/2 teskje hot pepper-saus. La det småkoke til sausen tykner, ca. 5 minutter. Rør inn grønn løk, persille og basilikum. Krydre etter smak med grovt salt, pepper og mer hot pepper-saus, hvis ønskelig.
- 2Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett paprika; sautér til den begynner å mykne, ca. 3 minutter. Tilsett mais; sautér i 2 minutter. Ha i fløte, timian og 1/2 teskje hot pepper-saus. La det småkoke til sausen tykner, ca. 5 minutter. Rør inn grønn løk, persille og basilikum. Krydre etter smak med grovt salt, pepper og mer hot pepper-saus, hvis ønskelig.




