Maiskrem med paprika

Maiskrem med paprika

Lær hvordan du lager den klassiske sørstatsretten corn maque choux. En smakfull og enkel oppskrift perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
  • 1 kopp finhakket løk
  • 1/2 kopp hakket rød paprika
  • 2 kopper ferske maiskjerner (hakket av 3 mellomstore maiskolber)
  • 3/4 kopp tung kremfløte
  • 1 teskje finhakket frisk timian
  • 1/2 teskje (eller mer) sterk pepper saus
  • 1 grønn løk, finhakket
  • 2 spiseskjeer hakket frisk italiensk persille
  • 1 spiseskje hakket frisk basilikum
  • Grovt kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett paprika; sautér til den begynner å mykne, ca. 3 minutter. Tilsett mais; sautér i 2 minutter. Ha i fløte, timian og 1/2 teskje hot pepper-saus. La det småkoke til sausen tykner, ca. 5 minutter. Rør inn grønn løk, persille og basilikum. Krydre etter smak med grovt salt, pepper og mer hot pepper-saus, hvis ønskelig.
  2. 2Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett paprika; sautér til den begynner å mykne, ca. 3 minutter. Tilsett mais; sautér i 2 minutter. Ha i fløte, timian og 1/2 teskje hot pepper-saus. La det småkoke til sausen tykner, ca. 5 minutter. Rør inn grønn løk, persille og basilikum. Krydre etter smak med grovt salt, pepper og mer hot pepper-saus, hvis ønskelig.