Raskt stekt grønnkål med ristet pinjekjerner

Raskt stekt grønnkål med ristet pinjekjerner

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull sautert grønnkål med ristede pinjekjerner. Perfekt som en sunn forrett eller tilbehør på travle dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 buntker grønnkål (ca. 900 gram)
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 stor rød løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/3 kopp pinjekjerner, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Brett hvert kålblad langs midten i to, og kutt av stilken langs bretten. Riv bladene i grove biter. FORHÅNDSVIS: Kan forberedes 1 dag i forveien. Pakk kålen i resealable plastposer og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp olje i en tykk, stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk; sautér til løken er myk, ca. 6 minutter. Tilsett halvparten av kålen, og pakk den litt sammen. Kok til kålen faller sammen, og rør ofte, i 2 til 3 minutter. Tilsett resten av kålen og halvparten av pinjekjernene. Rør til kålen er akkurat mør, og fortsatt har en klar grønnfarge, ca. 3 minutter til. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør til en bolle. Strø over resten av de ristet pinjekjernene og server.
  2. 2Brett hvert kålblad langs midten i to, og kutt av stilken langs bretten. Riv bladene i grove biter. FORHÅNDSVIS: Kan forberedes 1 dag i forveien. Pakk kålen i resealable plastposer og oppbevar i kjøleskapet.
  3. 3Varm opp olje i en tykk, stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk; sautér til løken er myk, ca. 6 minutter. Tilsett halvparten av kålen, og pakk den litt sammen. Kok til kålen faller sammen, og rør ofte, i 2 til 3 minutter. Tilsett resten av kålen og halvparten av pinjekjernene. Rør til kålen er akkurat mør, og fortsatt har en klar grønnfarge, ca. 3 minutter til. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør til en bolle. Strø over resten av de ristet pinjekjernene og server.