
Brokkoli- og blomkålssalat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull broccoli- og blomkålssalat. Perfekt som forrett eller lett måltid på varme sommerdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 rød løk, tynne skiver
- 2. 2 skiver bacon, kuttet i små biter, stekt til sprø
- 3. 1/2 bunt brokkoli, delt i små buketter (ca. 1 1/2 kopper)
- 4. 1/2 liten blomkål, delt i små buketter (ca. 1 1/2 kopper)
- 5. 2 spiseskjeer sukker
- 6. 1 spiseskje rødvinseddik
- 7. 1 teskje Dijon-sennep
- 8. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 9. 1/4 kopp majones
- 10. 1/2 teskje sjømatkrydder, som Old Bay
- 11. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Overfyll løken i en isvannbad i 10 minutter for å dempe den skarpe smaken, og tørk den forsiktig.
- 33. Legg bacon, brokkoli, blomkål og løk i en stor salatbolle. I en liten bolle, visp sammen sukker, eddik og Dijon-sennep. Hell langsomt i oljen mens du visper for å lage en emulsjon. Bland inn majonesen og sjømatkrydderet. Krydre med salt og pepper. Hell dressingen over grønnsakene og vend forsiktig.