Hello Fresh Mobile Banner
Ristet rødbete-, løk- og appelsinsalat

Ristet rødbete-, løk- og appelsinsalat

oppdag en frisk og smakfull salat med ovnsbakte rødbeter, sprø løk og saftig appelsin. perfekt som forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund rødbeter, helst veldig små
  • 2. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 3. Salt og nykvernet pepper
  • 4. 20 store perle løk, omtrent ½ pund
  • 5. 2 appelsiner, skrelt og delt i båter
  • 6. 2 spiseskjeer hasselnøttolje
  • 7. 1 spiseskje grovhakkede ferske korianderblader (også kjent som cilantro) pluss litt til pynt
  • 8. ½ kopp ferskpresset appelsinjuice
  • 9. 2 spiseskjeer hasselnøtter, ristet og skrelte
  • 10. 1 unse pecorinoost, valgfritt, revet på middels store rivjern

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Kutt av stilkene og halene på rødbetene. Ikke skrell dem. Legg et lag aluminiumsfolie i bunnen av en bakepanne. Plasser rødbetene i pannen og vend dem med halvparten av olivenoljen, salt og pepper. Stek i 25 minutter.
  3. 33. Trim begge endene på perleløken. Vend deretter løken med resten av olivenoljen, salt og pepper. Legg perleløken sammen med rødbetene og stek i ytterligere 15 minutter, til både rødbetene og løken er møre.
  4. 44. Skrell og fjern membranene fra appelsinene med en skarp liten kniv. Del appelsinene i to på langs, og skjær dem deretter i tynne skiver på tvers. Fjern frøene fra skivene, om nødvendig.
  5. 55. Skrell og del rødbetene i kvarter. Legg rødbetene på et stort serveringsfat. Legg appelsinskivene oppå rødbetene. Fordel den stekte løken rundt rødbetene.
  6. 66. I en middels stor bolle, bland hasselnøttolje, koriander og appelsinjuice. Visp godt sammen og smak til med salt og pepper.
  7. 77. Hell dressingen over retten og dryss med koriander, ristet hasselnøtt og revet ost. Server umiddelbart.