
Ristet rødbete-, løk- og appelsinsalat
oppdag en frisk og smakfull salat med ovnsbakte rødbeter, sprø løk og saftig appelsin. perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund rødbeter, helst veldig små
- 2. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 3. Salt og nykvernet pepper
- 4. 20 store perle løk, omtrent ½ pund
- 5. 2 appelsiner, skrelt og delt i båter
- 6. 2 spiseskjeer hasselnøttolje
- 7. 1 spiseskje grovhakkede ferske korianderblader (også kjent som cilantro) pluss litt til pynt
- 8. ½ kopp ferskpresset appelsinjuice
- 9. 2 spiseskjeer hasselnøtter, ristet og skrelte
- 10. 1 unse pecorinoost, valgfritt, revet på middels store rivjern
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Kutt av stilkene og halene på rødbetene. Ikke skrell dem. Legg et lag aluminiumsfolie i bunnen av en bakepanne. Plasser rødbetene i pannen og vend dem med halvparten av olivenoljen, salt og pepper. Stek i 25 minutter.
- 33. Trim begge endene på perleløken. Vend deretter løken med resten av olivenoljen, salt og pepper. Legg perleløken sammen med rødbetene og stek i ytterligere 15 minutter, til både rødbetene og løken er møre.
- 44. Skrell og fjern membranene fra appelsinene med en skarp liten kniv. Del appelsinene i to på langs, og skjær dem deretter i tynne skiver på tvers. Fjern frøene fra skivene, om nødvendig.
- 55. Skrell og del rødbetene i kvarter. Legg rødbetene på et stort serveringsfat. Legg appelsinskivene oppå rødbetene. Fordel den stekte løken rundt rødbetene.
- 66. I en middels stor bolle, bland hasselnøttolje, koriander og appelsinjuice. Visp godt sammen og smak til med salt og pepper.
- 77. Hell dressingen over retten og dryss med koriander, ristet hasselnøtt og revet ost. Server umiddelbart.