Hello Fresh Mobile Banner
Lavkalori Fettuccine Alfredo

Lavkalori Fettuccine Alfredo

oppskrift på lavkalori fettuccine alfredo som er enkel å lage, sunn og perfekt for en lett middag. nyt en kremet pasta uten dårlig samvittighet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje usaltet smør
  • 2. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3. 1 teskje revet sitronskall
  • 4. 2 teskjeer hvetemel
  • 5. 1 kopp lettmelk (2 %)
  • 6. Kosher-salt
  • 7. 2 spiseskjeer Neufchâtel- eller lett kremost
  • 8. 3/4 kopp revet parmesanost, pluss mer til topping
  • 9. 3 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 10. 340 gram fersk fettucine
  • 11. Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag sausen: Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og sitronzest, og kok til hvitløken er lett myk, ca. 1 minutt. Rør inn melet og kok, mens du rører med en tresleiv, i 1 minutt. Visp inn melken og ¾ teskje salt, og kok under konstant visping til det akkurat tykner, ca. 3 minutter. Tilsett Neufchatel-osten og parmesanosten; visp til de er smeltet, ca. 1 minutt. Rør inn hakket persille. I mellomtiden koker du opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett fettuccine og kok til al dente, 2–3 minutter. Ta ut en kopp kokevann og sett til side, sil av pastaen og ha den tilbake i kjelen. Tilsett sausen og ½ kopp av det reserverte kokevannet, og vend forsiktig sammen. Tilsett mer kokevann etter behov for å løsne sausen. Smak til med salt. Fordel pastaen i serveringsskåler og topp med parmesan og pepper.
  2. 22. Fotograf: Andrew McCaul