Lasagne alla Bolognese
Lær hvordan du lager en deilig lasagne alla bolognese med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- Smør, til stekepannen
- 1/2 porsjon Bolognese-saus, oppskrift følger
- 1 1/2 (9-unse) esker med no-boil lasagnenudler
- Besciamella, oppskrift følger
- 3/4 kopp revet Parmesan, pluss mer til servering
- Ekstra virgin olivenolje, til servering
- 450 gram svinekjøttdeig
- 450 gram kalvdeig
- 5 spiseskjeer olivenolje
- 1 rød løk, medium hakket
- 3 (28-unse) bokser med pelati-tomater* (Se Kok's Notater)
- 3 gulrøtter, medium hakket
- 3 selleristilker, medium hakket
- 140 gram pancetta, kuttet i små terninger
- 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 2 neve fersk flatbladpersille, blader plukket og hakket
- 450 gram storfekjøttdeig
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp hel melk
- 1/2 kopp smør
- 1/2 kopp hvetemel
- 4 1/2 kopper hel melk
- En klype nyrevet muskatnøtt
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Smør lasagnepannen godt og legg et veldig tynt lag med kjøttsaus i bunnen.
- 3Legg det første laget med lasagneplater, og dekk med kjøttsaus, ca. 3 øser béchamelsaus, og et generøst dryss med Parmesanost. Gjenta prosessen til du når toppen av formen. Sørg for at lasagneplatene trekker inn i sausen.
- 4Når du har lagt lagene ferdig, topp lasagnen med en siste øse kjøttsaus og litt béchamel, legg på noen tynne skiver smør, og avslutt med revet Parmesanost.
- 5Stek i ca. 30 minutter.
- 6Varm opp grillen (broileren). Når den fantastiske lasagnen alla bolognese er ferdig, gir du den en fin sprø overflate ved å grille den i ca. 5 minutter.
- 7Server alltid retten med ekstra jomfru olivenolje og litt revet parmesan, etter smak.
- 8Bolognese-saus: Surr løk, gulrøtter og selleri i ca. 5 spiseskjeer olivenolje i en stor rundsteke (rondeau) til de er myke. Tilsett pancetta i soffrittoet (løkblandingen). La det koke på middels høy varme i ca. 7–10 minutter, og tilsett deretter kjøttet; bruk en tresleiv for å bryte det opp. Du kan øke varmen litt, og røre jevnlig til alt kjøttet er godt brunet. Tilsett rød pepperflak og persille, og la det koke i 1 minutt. Hell i vinen og la det koke til alkoholen er helt fordampet, og skrap opp de brune bitene i bunnen av pannen.
- 9Kjør tomatene glatt i en food processor og tilsett dem i kjøttsausen. Krydre rikelig med salt og pepper. Senk varmen til middels og la det småkoke i ca. 2 ½ time, av og til omrøring. Avslutt sausen med å tilsette helmelken, rør godt og sett til side for å avkjøle.
- 10Béchamel: Smelt smøret i en panne over middels varme. Rør inn melet med en tresleiv. Dette er et viktig øyeblikk, da du må riste melet sakte uten å brenne det. Dette vil hjelpe deg å unngå den blomsteraktige smaken.
- 11Varm opp melken og hell den gradvis i pannen med smør- og melblandingen, mens du visper konstant og lar blandingen koke opp. Senk varmen og la det småkoke i ca. 15 minutter. Krydre sausen med nyrevet muskatnøtt, salt og pepper.