Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Lær hvordan du lager en deilig lasagne alla bolognese med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • Smør, til stekepannen
  • 1/2 porsjon Bolognese-saus, oppskrift følger
  • 1 1/2 (9-unse) esker med no-boil lasagnenudler
  • Besciamella, oppskrift følger
  • 3/4 kopp revet Parmesan, pluss mer til servering
  • Ekstra virgin olivenolje, til servering
  • 450 gram svinekjøttdeig
  • 450 gram kalvdeig
  • 5 spiseskjeer olivenolje
  • 1 rød løk, medium hakket
  • 3 (28-unse) bokser med pelati-tomater* (Se Kok's Notater)
  • 3 gulrøtter, medium hakket
  • 3 selleristilker, medium hakket
  • 140 gram pancetta, kuttet i små terninger
  • 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 2 neve fersk flatbladpersille, blader plukket og hakket
  • 450 gram storfekjøttdeig
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp hel melk
  • 1/2 kopp smør
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 4 1/2 kopper hel melk
  • En klype nyrevet muskatnøtt
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Smør lasagnepannen godt og legg et veldig tynt lag med kjøttsaus i bunnen.
  3. 3Legg det første laget med lasagneplater, og dekk med kjøttsaus, ca. 3 øser béchamelsaus, og et generøst dryss med Parmesanost. Gjenta prosessen til du når toppen av formen. Sørg for at lasagneplatene trekker inn i sausen.
  4. 4Når du har lagt lagene ferdig, topp lasagnen med en siste øse kjøttsaus og litt béchamel, legg på noen tynne skiver smør, og avslutt med revet Parmesanost.
  5. 5Stek i ca. 30 minutter.
  6. 6Varm opp grillen (broileren). Når den fantastiske lasagnen alla bolognese er ferdig, gir du den en fin sprø overflate ved å grille den i ca. 5 minutter.
  7. 7Server alltid retten med ekstra jomfru olivenolje og litt revet parmesan, etter smak.
  8. 8Bolognese-saus: Surr løk, gulrøtter og selleri i ca. 5 spiseskjeer olivenolje i en stor rundsteke (rondeau) til de er myke. Tilsett pancetta i soffrittoet (løkblandingen). La det koke på middels høy varme i ca. 7–10 minutter, og tilsett deretter kjøttet; bruk en tresleiv for å bryte det opp. Du kan øke varmen litt, og røre jevnlig til alt kjøttet er godt brunet. Tilsett rød pepperflak og persille, og la det koke i 1 minutt. Hell i vinen og la det koke til alkoholen er helt fordampet, og skrap opp de brune bitene i bunnen av pannen.
  9. 9Kjør tomatene glatt i en food processor og tilsett dem i kjøttsausen. Krydre rikelig med salt og pepper. Senk varmen til middels og la det småkoke i ca. 2 ½ time, av og til omrøring. Avslutt sausen med å tilsette helmelken, rør godt og sett til side for å avkjøle.
  10. 10Béchamel: Smelt smøret i en panne over middels varme. Rør inn melet med en tresleiv. Dette er et viktig øyeblikk, da du må riste melet sakte uten å brenne det. Dette vil hjelpe deg å unngå den blomsteraktige smaken.
  11. 11Varm opp melken og hell den gradvis i pannen med smør- og melblandingen, mens du visper konstant og lar blandingen koke opp. Senk varmen og la det småkoke i ca. 15 minutter. Krydre sausen med nyrevet muskatnøtt, salt og pepper.