Hersheys sjokoladekake

Hersheys sjokoladekake

Lær hvordan du lager en deilig Hersheys sjokoladekake med denne enkle oppskriften. Perfekt til fest eller helgekosen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp usaltet smør, smeltet og avkjølt, eller vegetabilsk olje, pluss mer til stekepannen
  • 2. 3/4 kopp kakaopulver, pluss mer til stekepannen
  • 3. 2 kopper sukker
  • 4. 1 3/4 kopper hvetemel
  • 5. 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 6. 1 1/2 teskjeer natron
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 1 kopp melk, romtemperert
  • 9. 2 store egg, lett pisket, romtemperert
  • 10. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 11. 1 kopp kokende vann
  • 12. Sjokoladekrem, oppskrift følger
  • 13. 1 kopp (2 staver) usaltet smør
  • 14. 1 1/3 kopper kakaopulver
  • 15. 6 kopper melis, siktet, mer etter behov
  • 16. 2/3 kopp melk, mer etter behov
  • 17. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser kaken i midten av ovnen og varm opp til 175 grader Celsius. Smør lett inn to (23 cm) runde kakeformer. Legg i bakepapir, og strø sidene med kakao; rist av overflødig. Sett til side.
  2. 22. I en stor bolle, bland ¾ kopp kakao, sukker, mel, bakepulver, natron og salt. Tilsett smør eller olje, melk, egg og vanilje. Bruk en håndholdt elektrisk mikser på middels hastighet, og pisk i 2 minutter. Tilsett kokende vann og rør sammen (røren vil være tynn). Fordel røren jevnt i de forberedte formene.
  3. 33. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 til 35 minutter. La kakene avkjøle i formene i 10 minutter. Bruk en liten kniv til å løsne kakene fra kantene. Vend dem ut av formene og la dem avkjøle helt på en rist.
  4. 44. Legg ett lag med toppen opp på et serveringsfat. Bruk en jevnt fordelt spatel, og smør med 1 kopp frosting. Legg det andre laget med bunnen opp, og dekk med resten av frostingen.
  5. 55. I en middels stor kjele, smelt smør. Tilsett kakao og rør med en håndholdt elektrisk mikser for å blande.
  6. 66. Tilsett vekselvis melis og melk, og pisk på middels hastighet til frostingen har en smørbar konsistens. Tilsett vanilje og rør sammen. Juster med mer melk eller melis etter behov for ønsket konsistens.
  7. 77. Gir ca. 4 kopper frosting.