Sjokolade- og kokosmakroner

Sjokolade- og kokosmakroner

Lær hvordan du lager smakfulle sjokoladekokos kjeks med dette enkle oppskriftet. Perfekt som søt avslutning på dagen eller som en søt gave.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakverk

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp hvetemel
  • 2. 1/4 kopp kakaopulver
  • 3. 1/2 teskje bakepulver
  • 4. 1/2 teskje natron
  • 5. 1/4 teskje salt
  • 6. 1 stang usaltet smør, romtemperert
  • 7. 1/2 kopp lett brunt sukker
  • 8. 1/4 kopp vanlig sukker
  • 9. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 10. 1 stort egg
  • 11. 3/4 kopp søtet kokosflak
  • 12. 1/2 kopp semisøte sjokoladeknapper
  • 13. 1/2 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Dekk to bakeplater med bakepapir.
  2. 22. Visp sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en middels stor bolle.
  3. 33. Tilsett smør og sukker i en stor bolle og pisk med en elektrisk håndmikser til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Tilsett vanilje og egg, og pisk til det er godt blandet. Tilsett melet litt etter litt, og pisk til det er godt innarbeidet. Rør kort inn kokosflak, sjokoladebiter og pekannøtter til alt er godt blandet.
  4. 44. Bruk hendene til å rulle deigen til kuler på størrelse med valnøtter, og legg 8 kuler på hver bakeplate, med ca. 6 cm mellomrom. Trykk dem litt flate. Stek i 13 minutter. La dem avkjøle på bakeplaten i 5 minutter.