Eldas berømte Zeppole

Eldas berømte Zeppole

oppskriften på eldas famous zeppole gir deg sprø og søte italienske bakverk som er perfekte til fest eller helgekosen. lær hvordan du lager dem steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp sukker
  • 2. 2 spiseskjeer malt kanel
  • 3. 1 liter melk
  • 4. En god klype salt
  • 5. 1 stang usaltet smør
  • 6. 2 kopper semulje
  • 7. 1/2 kopp hvetemel
  • 8. Olivenolje, til steking
  • 9. 1/2 kopp honning, til dypping
  • 10. Skall av 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen sukker og kanel og sett til side.
  2. 22. Bland melk, salt og smør med 1 kvart vann i en middels kjele. Kok opp, fjern deretter raskt fra varmen og rør inn melet til det er glatt. Hvis du ikke skal steke med en gang, dekk til med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet.
  3. 33. Hell 5 cm olivenolje i en stekepanne og varm opp over middels varme til en dypfriteringstermometer viser 190°C. Kjevle ut deigen til tynne strimler og form som du ønsker, og stek deretter forsiktig i porsjoner. Vend zeppoleene én gang når de er gylne og puffete, og la dem renne av på kjøkkenpapir. Dypp i honning og vend i kanel-sukker. Anrett på et fat, pynt med sitrusskall og server umiddelbart.