Gutter, honning, baller, loukoumades

Gutter, honning, baller, loukoumades

Lær hvordan du lager deilige loukomades, greske honningballer, med vår enkle oppskrift. Perfekt dessert for helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 1/8 kopper hvetemel
  • 2. 3/4 spiseskje sukker
  • 3. 1/4 teskje iodisert salt
  • 4. 2 kopper vann (ca. 27°C)
  • 5. 3/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 1/4 teskje tørrgjær
  • 7. Vegetabilsk olje, til steking
  • 8. 2 kopper vann
  • 9. 8 unser sukker
  • 10. 1/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 11. 1/4 kanelstang
  • 12. 1/4 sitron, presset
  • 13. 1 unse honning
  • 14. 8 unser sukker
  • 15. 2 teskjeer malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. For deigen: Bland alle ingrediensene til deigen i en stor bakebolle. Rør til alt er godt blandet. Overfør deigen til en annen stor bakebolle som er smurt med olje. Dekk til og la den heve til den er doblet i størrelse, ca. 1 ½ time.
  2. 22. For honningsausen: I en middels stor kjele, kok opp vannet over middels varme og tilsett sukker, vanilje, kanel og sitronsaft. La blandingen småkoke i 45 minutter, deretter tilsett honning og kok i ytterligere 5 minutter. Sett til side til den skal brukes.
  3. 33. For toppingen: Bland sukker og kanel i en liten bolle og sett til side.
  4. 44. Varm opp noen centimeter med olje i en dypfryer eller dyp panne over høy varme.
  5. 55. Bruk en spiseskje til å forme kuler av deigen med en diameter på ca. 1/2 tomme.
  6. 66. Legg deigenkule i oljen og stek til de er gjennomstekte og har en gyllenbrun farge. Ta dem opp av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir. Overfør de stekte deigkulene til et serveringsfat.
  7. 77. Drypp over honningsausen og strø over kanel- og sukkerblandingen.